Posljednji dan Pariškog tjedna mode otvoren je jednom od najočekivanijih revija. Naravno, u pitanju je Chanelova revija na kojoj je predstavljena prêt-à-porter kolekcija legendarne francuske modne kuće za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine.

Kako su modni kritičari odmah primijetili, sama revija bila je posveta - revijama. Kreativna direktorica Virginie Viard kazala je kako je uvijek obožavala uzdignute piste i zvuk bliceva fotoaparata pa je kulisa za predstavljanje novih kreacija bila upravo takva.

Moda se svodi na odjeću, modele i fotografe. Karl Lagerfeld sam je fotografirao Chanelove kampanje. Danas se ja obraćam fotografima. Volim kako oni vide Chanel. To mi pruža potporu i inspirira me, kazala je Viard i na trenutak nas vratila na kraj 80-ih i početak 90-i, kada je zlatna generacija supemodela hodala pistom oko koje su se naguravali fotografi, natječući se tko će uloviti bolji kadar.

Nostalgija je dosegla maksimum kada je na kraju revije zasvirala obrada pjesme "Freedom! '90" neprežaljenog Georgea Michaela.

I u modnom smislu, kolekcija je sadržavala ono najbolje od spomenutih dekada. Od šljokica, zlatnih detalja i maksimaljo opuštenih krojeva do jarkih boja i šarenih printeva, na pisti su se nizale nosive kreacije koje su nas također vratile u prošla vremena.

Chanelova kolekcija ne bi bila potpuna bez dvodijelnog kostima od tvida, a osim klasične verzije prikazana je i znatno modernija u kojoj su suknju zamijenile kratke hlače, a bluzu efektni rezani topovi.

Našle su se tu i fluidne haljine napravljene od prozračnih materijala kao stvorene za ljetne dane. Nadasve praktične shopper torbe izmjenjivale su se s podatnim manjim modelima ukrašenim velikim lancem i fantastičnim mini-torbicama u obliku bočice parfema. Omiljene Mary Jane cipele i sandale ukrašene su efektnim kopčama. Podsjećaju nas na gusarske cipele. Uvijek volim imati nešto romantično. Dodir misterije, zaključila je Viard.

Zavirite u galeriji i pogledajte kako izgledaju modeli iz kolekcije modne kuće Chanel za proljeće/ljeto 2022. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju