Princ Harry i Meghan Markle od danas službeno više ne obavljaju kraljevsku dužnost. Uoči svog posljednjeg dana na formalnoj poziciji vojvode i vojvotkinje, obratili su se javnosti preko svog profila na Instagramu.

U ovom trenutku najvažnije je zdravlje i dobrobit svih ljudi diljem svijeta i pronalazak rješenja za mnogo problema koji su nastali kao rezultat ove pandemije. Dok svi pokušavamo naći svoju ulogu u ovom globalnom preokretu i promjeni navika, mi se u svom novom poglavlju fokusiramo na to da pronađemo najbolji način svog doprinosa.

Iako nas više nećete vidjeti ovdje, naš se rad nastavlja. Hvala ovoj zajednici za potporu, inspiraciju i zajedničku predanost stvaranju dobra u ovom svijetu. Radujemo se ponovnom susretu. Bili ste sjajni! Do tada, molimo vas da se brinete o sebi i jedni o drugima, napisali su Harry i Meghan na profilu “Sussex Royal”, koji od danas više neće biti aktivan.

Meghan je od samog početka svoje veze s Harryjem pod povećalom javnosti. Najviše komentara na njezin račun imao je dio britanske javnosti koji nije odobravao njihovu vezu. Oni su budno pratili svaki njezin korak i uvijek našli vremena za kritiku svega što je mlada vojvotkinja napravila – ili odjenula.

Njezine odjevne kombinacije uvijek su bile meta žustrih rasprava na društvenim mrežama, a neke od njih Britanci joj nisu oprostili. 

1. Poderane traperice

Meghan i Harry prvi su se put zajedno pojavili u javnosti na igrama Invictus u Torontu 2017. godine. Njezina jednostavna, udobna i ležerna kombinacija odmah je upala u oko kritičarima koji su joj zamjerili nošenje poderanih traperica. Iako tada službeno nije bila dio kraljevske obitelji, zbog glasina o zarukama Britanci su zaključili kako bi se već trebala pridržavati kraljevskog modnog bontona koji ne dopušta nošenje poderanih traperica.

2. Vjenčanica

Vjenčanica modne kuće Givenchy koju je dizajnirala Clare Waight Keller također nije prošla bez kritika. I dok su jedni hvalili vrlo jednostavnu i decentnu vojvotkinjinu haljinu, drugi su smatrali kako je loše krojena i da joj zapravo nije dobro pristajala.

3. Lak za nokte

Rasprave je potaknula i svojim izdanjem za predstavu umjetničke grupe Cirque du Soleil, ali ovaj put problem nije bila blještava tamnoplava haljina Rolanda Moureta.

Kritike je dobila zbog tamnog laka za nokte kojim je nalakirala nožne prste. Istaknute članice kraljevske obitelji ne nose lakove za nokte u tamnim nijansama pa se to smatralo novim vojvotkinjinim stilskim prijestupom.

4. Kratka haljina

Na humanitarnu izvedbu mjuzikla "Hamilton" Meghan je došla u sjajnoj crnoj smoking-haljini brenda Judith i Charles. Za neke fantastičan odabir, a za kritičare - prekratka haljina.

5. Gola ramena za kraljevsku paradu

Parada "Trooping the Colour" bilo je prvo veliko javno događanje za Meghan nakon udaje. Stoga ne čudi da su mnogi jedva čekali njezino pojavljivanje i pitali se što će odjenuti. Ona je odabrala ružičastu haljinu Caroline Herrere koja se mnogima nije svidjela zbog kratkih rukava, odnosno otvorenih ramena. Druge članice kraljevskih obitelji obično su u ovoj prigodi zakopčane do grla pa je nekima ovo izdanje lijepe Meghan bila čista provokacija.

6. Nestašna haljina

U kolovozu 2018. Harry i Meghan uputili su se na vjenčanje svojih prijatelja. Haljina brenda Club Monaco koji je vojvotkinja odabrala za tu prigodu opet nekima nije bila po ukusu. Mnogi su smatrali da je bila previše tamna za ljetno vjenčanje, bez obzira na to što su i neke druge gošće nosile haljine u tamnim nijansama. Problematičan je bio i trenutak kad se Meghan otkopčao jedan gumb na haljini i otkrio njezin grudnjak. Vojvotkinja je to uskoro primijetila i ukrotila nestašnu haljinu.

7. Crni Givenchy za pomicanje modnih granica

Pojavljivanje Meghan na dodjeli Britanskih modnih nagrada 2018. godine bilo je veliko iznenađenje. Vojvotkinja je na dodjelu došla kako bi dizajnerici svoje vjenčanice, Clare Waight Keller, uručila nagradu za dizajnericu godine u kategoriji ženske mode.

Meghan je u toj prigodi nosila crnu haljinu modne kuće Givenchy. Tada je već bila trudna i odabir otvorene haljine na jedno rame nije mogao proći bez negativnih komentara kritičnog dijela britanske javnosti. Tu je bio i famozni crni lak za nokte koji je, u kombinaciji s haljinom, uistinu pomaknuo granice kraljevske mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju