Catherine Middleton danas će ispuhati 39 svjećica na rođendanskoj torti. Vojvotkinja od Cambridgea rođena je 9. siječnja 1982. godine u gradiću Readingu u jugoistočnoj Engleskoj.

Rođendan će proslaviti u krugu svoje obitelji, mirno i potpuno drugačije od ludih proslava kakve je imala u mlađim danima.

Definitivno neće nositi ni kombinacije s kakvima je tada eksperimentirala. Jedna od njih je i kombinacija za tematsku humanitarnu zabavu 2008. godine koju je osobno organizirala. Gosti su se za disko na koturaljkama morali odjenuti u stilu 80-ih, a Catherine je vlastita pravila o "dress codeu" ispoštovala živopisnom kombinacijom kratkih žutih hlačica, šljokičastog tirkiznog topa i ružičaste torbice.

Sasvim očekivano, njezin stil odijevanja počeo se mijenjati od objave zaruka s princem Williamom. S obzirom na to da će njezin suprug jednog dana biti britanski kralj, a ona nositi titulu "queen consort" (kraljica supruga“ koja se dodjeljuje ženama budućim kraljeva, ne čudi to što je morala napraviti potpuni modni zaokret.

U njezinom ormaru više nema mjesta za previše kratke odjevne komade, duboki dekolte, visoke proreze i bilo kakvu odjeću koja bi se mogla smatrati neprimjerenom ili nedoličnom.

Kraljica Letizia vs. Meghan Markle u Hugo Boss suknji - 1 Stil bez premca: 40 dokaza da britanske vojvotkinje nisu ni do pete kraljici Letiziji

Slika nije dostupna Meghan Markle: "Konzervativna" bluza koju bi odobrila i Catherine Middleton

Takva je bila i haljina koju ne nosila u trenutku kada se William zaljubio u nju. Prema pričama njihovih kolega i prijatelja, to se dogodilo 2002. godine na studentskoj humanitarnoj modnoj reviji.

Catherine je na sebi imala prozirnu haljinu koju je dizajnirala studentica Charlotte Todd. Pletena kreacija originalno je zapravo bila suknja koja se trebala nositi uz satenski top na bretele, ali Charlotte ju je za reviju prenamijenila u haljinu.

Dobro se sjećam te večeri. Ona inače nije bila cura za rizike. Bila je vrlo konzervativna u odijevanju i ponašanju. Onda je izašla na pozornicu u toj haljini. Vjerujem da su svi pomislili isto: 'Wow, izgleda sjajno!' William je isto pogledao u nju i također bio impresioniran, kazao je 2011. uoči kraljevskog vjenčanja njihov kolega iz studentskih dana za CNN.

U galeriji pogledajte još kombinacija koje je vojvotkinja od Cambridgea zauvijek izbacila iz ormara i prisjetite se kakve komade preferira otkako se udala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju