U Los Angelesu je održana 93. dodjela Oscara, najprestižnije filmske nagrade. Nikad manje glamurozna, ako se pita modne kritičare koji ove godine zapravo nemaju puno posla jer je dodjela zbog pandemije i epidemioloških skromnija nego ikad i po pitanju uzvanika.

Međutim, bez obzira na to bilo je lako odmah primijetiti pojedine ovogodišnje oskarovske trendove koji su se istaknuli na crvenom tepihu.

Jedan od njih su i haljine tj. kombinacije s golim trbuhom. Za razliku od dodjele Grammyja (glazbenog pandana Oscarima) na kojoj uvijek možemo vidjeti velik broj oskudnih izdanja u kojima često vladaju vrlo provokativni odjevnu komadi, dodjela Oscara je mjesto na kojem uglavnom vlada maksimalna elegancija i deficit haljina koje jako razotkrivaju tijelo.

Slika nije dostupna Halle Berry: Haljina s dodjele Oscara koja je zasjenila čak i novu frizuru ljepotice

Predivna Zendaya odabrala je haljinu modne kuće Valentino u jarkoj nijansi žute boje za ovogodišnju dodjelu. Haljina se, osim po uistinu efektnoj boji, isticala upravo po izrezanom dijelu na prednjoj strani.

Kreaciju modne kuće Valentino odabrala je i Carey Mulligan. Carey je nosila šljokičastu voluminoznu suknju i crop top u narančastoj nijansi.

Haljinu Andre Day s asimetričnim izrezom na predjelu trbuha mnogi su prozvali najseksipilnijom ovogodišnjom kreacijom. Njezinu zlatnu haljinu potpisuje dizajnerica Vera Wang.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju