Pod posebnim epidemiološkim mjerama u madridskom muzeju El Prado održala se dodjela novinarskih nagrada "Francisco Cerecedo".

Svojim prisustvom tradicionalno ju je uveličao španjolski kraljevski par. Kraljica Letizia bivša je novinarka i TV voditeljica, a dolazak na ovu dodjelu ne propušta već 16. godinu zaredom.

Među njezinim najboljim modnim izdanjima nalaze se i neka koja je nosila baš na ovoj dodjeli. Tako modni kritičari posebno pamte i hvale ono iz 2017. kada je nosila tada devet godina staru bijelu mini haljinu Terese Helbig s crnim baršunastim rubom i naramenicama.

Bio je to poprilično odvažan potez za jednu kraljicu jer žene na njezinoj funkciji uglavnom ne nose takve odjevne komade, ali s obzirom na to koliko je dobro izgledala u haljini, nitko joj nije mogao pronaći zamjerku.

Ove godine odabrala je jednostavniji model i nosila crnu haljinu brenda Emporio Armani u kombinaciji sa salonkama Manola Blahnika.

Iako je ovo naoko mnogo konzervativnija haljina, visoki prorez sa strane koji do izražaja dolazi tek prilikom kretanja također je nešto što se rijetko viđa na pripadnicama kraljevskih obitelji.

Tako, na primjer, vojvotkinju od Cambridgea nikad nismo vidjelu u takvim odjevnim komadima, a vjerojatnost da će ih u budućnosti nositi uistinu je mala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju