UV zrake utječu na našu kožu svih 365 dana u godini, stoga je dobro koristiti zaštitni faktor svih 12 mjeseci. Ipak, u ljetnim mjesecima još više pažnje posvećujemo proizvodima koji nas štite od sunca.

Između ostalog, brinemo se za lice jer je svakodnevno na udaru sunčevih zraka. Istovremeno su mnogi u strahu da će im proizvodi sa zaštitnim faktorom napraviti "nered" na licu. Srećom, to ne mora biti tako i na tržištu postoji cijeli niz proizvoda namijenjenih osjetljivoj koži.

Mi smo u nastavku izdvojili dio ponude krema i fluida koji vam ne bi trebali napraviti "nered" na licu, a zaštitit će vaše lice od štetnih zračenja.

Slika nije dostupna Dva u jedan: Deset toniranih krema i pudera s visokim zaštitnim faktorom

Mnogi u ljetnim mjesecima žele imati preplanuli ten Brzo tamnjenje: Pekmezi za divno preplanulu kožu bez dugog izlaganja suncu

1. Eucerin Sensitive Protect matirajući fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Ovaj fluid sa zaštitnim faktorom namijenjen je prije svega za osjetljivu i masnu kožu. Ima vrlo visoku zaštitu od sunca, ne sadrži parfem te je kremaste strukture i vodootporan. Krema se nanosi poslije ili umjesto vašeg redovitog proizvoda za dnevnu njegu.

2. Vichy Capital Soleil matirajuća 3 u 1 njega SPF 50+

Radi se o kremi koja je obogaćena zelenom glinom i ekstraktima bifidusa za kontrolu masnog sjaja tijekom dana i za trenutačni mat učinak. Nekomedogena je te ima laganu i ugodnu teksturu koja kožu ne čini masnom.

3. La Roche Posay Anthelio shaka fluid SPF 50+

Širok spektar zaštite ovog fluida štiti kožu od UVA i UVB zraka te sprječava oštećenja uzrokovana infracrvenim A-zrakama i zagađenjem. Osim što je vodootporan, fluid je otporan na znoj i pijesak te ne peče oči.

4. Bioderma Photoderm Max Cream krema za sunčanje za netolerantnu kožu lica SPF 50+

Ovu kremu, kažu njezini tvorci, mogu koristiti i oni s najosjetljivijom kožom. Kožu umiruje, ujednačava i djeluje protiv pigmentnih mrlja. Ne lijepi se i na koži ne ostavlja bijele tragove ni masni sloj.

5. Heliocare 360° fluidna mineralna krema za sunčanje SPF 50+

Ova krema osigurava širok spektar zaštite od zračenja, a zahvaljujući inovativnoj fluidnoj teksturi lako se razmazuje i upija te na licu ostavlja mat efekt. Osim toga, ne začepljuje pore te je idealna za osjetljivu, atopičnu i dječju kožu lica.

6. Skintegra Solar I SPF 30

Radi se o laganom UV zaštitnom fluidu za osjetljivu kožu. Kožu štiti od oštećenja uzrokovanih izlaganju suncu, a istovremeno je njeguje, zaglađuje i omekšava. Namijenjen je svim tipovima kože, a na osjetljivoj i reaktivnoj pokazuje visok nivo podnošljivosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju