Bijela boja nepogrešiv je izbor, pogotovo kada su ljetne haljine u pitanju. Jedan od najboljih dokaza za to su i kultne haljine s filmskog platna. Pogledajte u članku kojih smo to pet bijelih ljetnih haljina odlučili izdvojiti

1. Marilyn Monroe
Nema poznatije bijele haljine od one koju je Marilyn Monroe nosila u filmu "Sedam godina vjernosti". Bilo je to 1955. godine, trendovi su od tada izmijenili puno puta, ali ova haljina je jednostavno bezvremenska.

Dizajnirao ju je kostimograf William Travilla koji je bio zaslužan za odijevanje Marilyn u čak osam njenih filmova. To je stvarno bila suradnja koja se itekako isplatila.

Ovih pet bijelih haljina definitivno će još jako dugo nositi titule kultnih filmskih kostima

2. Elizabeth Taylor
Tri godine nakon što je Marilyn odjenula svoju kultnu haljinu, legendarna Elizabeth Taylor pojavila se isto u prekrasnoj bijeloj haljini. Točnije, riječ je o kostimu za film "Mačka na vrućem limenom krovu".

U tom filmu Elizabeth je promijenila nekoliko kombinacija, ali u ovoj je izgledala toliko elegantno i profinjeno. Haljina A-kroja savršeno je naglasila figuru lijepe glumice, uz pomoć bijelog satenskog remena koji je bio idealan dodatak.

3. Olivia Newton-John
U filmu "Briljantin" bilo je mnogo odličnih kostima, ali jedna haljina se ipak ističe više od ostalih. Radi se o bijeloj haljini koju je Olivia Newton-John nosila na maturalnu zabavu.

Lepršava haljina s tankim naramenicama bila je idealna za plesanje s Johnom Travoltom. Film je pušten u kina 1978. godine, a haljina je od tada poslužila kao inspiracija mnogim djevojka koje su takvu kreaciju nosile na svoje maturalne zabave.

4. Sarah Jessica Parker
Slavna stilistica Patricia Field zna koliko jednostavna bijela haljina može biti upečatljiva. Upravo je takvu haljinu Sarah Jessica Parker nosila u filmu "Seks i grad 2". Riječ je o haljini brenda Halston Heritage u kojoj se Parker pojavila i na filmskom posteru.

Stil Carrie Bradshaw u seriji i filmovima znao je biti vrlo eklektičan, ali ovo je jedna od onih haljina koja je itekako nosiva i u stvarnom životu.

5. Sharon Stone
Prošlo je 25 godina otkako se Sharon Stone pojavila u poznatoj bijeloj kombinaciji u filmu "Sirove strasti". Odličnu kombinaciju je činio bijeli sako i bijela haljina, što je još jednom dokaz da je ova boja stvarno nepogrešiv izbor.

Uska haljina imala je visoki ovrtanik, te je podsjećala na dolčevitu. No, zbog toga što je bila vrlo kratka i bez rukava, te laganijeg materijala, ovaj model može poslužiti kao odlična inspiracija tijekom kupovine ljetnih haljina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju