Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala, koji treba izbjegavati tijekom ljeta zato što ne "diše" i tako zadržava toplinu. Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne potiču znojenje? Donosimo vam popis njih šest uz koje će vam ljeto biti mnogo ugodnije.

1. Lan: iznimno ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ventilatorom među materijalima. Propušta zrak do vašeg tijela i tako sprječava znojenje. Ima samo jednu manu, lako se i brzo gužva, ali to ionako nije bitno tijekom vrućina.

2. Pamuk: nepobjediv odabir za vrele ljetne mjesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

3. Keper: najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mješavine i smatra se sjajnom ljetnom zamjenom za traper. Ako i tijekom vrućina ne želite odustati od nošenja dugih hlača, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osjećati ugodnije.

Slika nije dostupna Idealna za ljeto: ASOS maksi haljina od 212 kuna po uzoru na haljinu Rachel Green

Slika nije dostupna Već od 39 kuna: 12 haljina koje će najbolje naglasiti preplanuli ten

4. Viskoza: jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana, koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po kemijskom je sastavu vrlo slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tijekom vrućina i hladi tijelo.

5. Svila: prirodna tkanina koja diše i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tijekom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne potiče znojenje, tanka je i mekana, pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

6. Šifon: izrađuje se od raznih mješavina, a kada je napravljen od pamuka i svile, postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je iznimno lepršav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju