Na Pariškom tjednu mode svoju novu pret-a-porter kolekciju za jesen/zimu 2020./2021. godine predstavila je i modna kuća Chanel.

Virginie Viard, nasljednica Karla Lagerfelda, željela je napraviti praktičnu i udobnu kolekciju koja odiše ležernim i bezbrižnim glamurom, a u tome je u potpunosti uspjela. Svaki od predstavljenih lookova nosiv je i vjeran prepoznatljivoj Chanelovoj estetici.

Viard je osmislila komade u kojima bi se svaka žena osjećala nesputano i slobodno, a istovremeno vrlo glamurozno.

Sjajan primjer luksuzne jednostavnosti koja dominira u ovoj kolekciji jesu dvije crno-bijele kombinacije. Bijele bluze ukrašene volanima spojene su s crnim hlačama i suknjom te nadograđene efektnim nakitom i dodacima. Umjesto vrtoglavih štikli, modeli su ove kreacije pistom nosili obuveni u čizme sa širokom potpeticom umjerene visine koje dodatno doprinose dojmu maksimalne udobnosti.

Sjećate li se popularnih trenirki s bočnim kopčanjem koje nismo skidali sa sebe krajem 90-ih i početkom novog milenija? Luksuzna Chanelova reinterpretacija tog komada naprosto je neodoljiva, pogotovo kada se nađe u kombinaciji s puloverom i statement narukvicama.

Ni u ovoj kolekciji ne manjka predivnih dugačkih kaputa i elegantnih dvodijelnih kostima, pretežno u već spomenutoj crnoj i bijeloj boji koja prevladava u ovoj kolekciji.

Kao povremeno osvježenje na pisti su se pojavili komadi u limeta zelenoj, ružičastoj i bordo nijansi, ali naglasak je ipak bio na neutralnim svevremenskim bojama.

U galeriji pogledajte još kreacija iz nove kolekcije modne kuće Chanel.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju