Protein koji mnogi doživljavaju kao magično rješenje za mladu kožu već se nalazi u našem tijelu. Riječ je o kolagenu koji tijelo s godinama sve manje proizvodi pa ga treba nadoknaditi kako bi koža zadržala elastičnost i čvrstoću.

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu, igra ključnu ulogu u izgledu naše kože, odgovoran je za njezin zategnut i mladolik izgled. No njegove regeneracijske sposobnosti opadaju već nakon 25. godine, kada tijelo u prosjeku izgubi 1,5 posto kolagena godišnje. To se negativno odražava na elastičnost kože pa počinjemo primjećivati prve znakove starenja, koža je suha, bez sjaja i s borama.

Pravilnim načinom života, prehranom, unosom vode i odgovarajućom njegom taj se gubitak može usporiti. Postoje namirnice koje su bogate tim moćnim proteinom pa ih pokušajte uvrstiti u svoj dnevni meni. Češće posežite za lososom, skušom i sardinama jer ribe pomažu i u prevenciji bora. Puretina je također odličan izvor proteina jer 25 do 30 posto odlazi na kolagen. Vitamin C jedan je od glavnih sastojaka koji nam pomaže zadržati kolagen u organizmu pa ga u prehranu uključite s bobičastim voćem. Uz to, pazite i na dovoljan unos vode. Litra i pol na dan mogla bi vam smanjiti pojavu bora.

S obzirom na sve slabiju nutritivnu vrijednost hrane, kožu osim iznutra treba dobro njegovati i izvana. Sa znakovima starenja žene sve češće bore neinvazivnim tretmanima pomlađivanja. O njima možete početi razmišljati nakon 35. godine ako želite zadržati mladolik izgled kože lica, a to su primjerice micro-needling, mezoterapija ili biorevitalizacija koji hidratiziraju i nadoknađuju kolagen u koži. Dermatološki estetski tretmani tako su u velikoj mjeri zamijenili kirurške operacije, a njih bi uskoro mogli nadopuniti ili preteći tehnološki uznapredovani proizvodi za njegu.

S jednim takvim proizvodom na tržište je izašao Vichy. Njihova dnevna krema Liftactiv Collagen Specialist namijenjena je ženama koje traže mnogo više od klasičnog anti-ageinga uz sastojke prirodnog podrijetla. Zahvaljujući formuli koja objedinjuje peptid tipa I, protein za punoću kože dobiven bioinženjeringom, peptid tipa II, anti-ageing molekulu sintetskog podrijetla te vitamin Cg, ovaj proizvod vidljivo smanjuje bore, preoblikuje konture lica i ujednačava ten. Prema instrumentalnom ispitivanju, nakon prvog nanošenja tonus kože trebao bi vam biti poboljšan za 52 posto, bore zaglađenije, a koži vraćena elastičnost.

Dnevna krema Liftactiv Collagen Specialist pokazuje visoku učinkovitost poput dermatoloških estetskih tretmana, ali u obliku manje invazivnog rješenja. Čak i ako ste vjerniji tretmanima, dermatolozi se slažu da bi i uz njih kožu obavezno trebalo dodatno održavati kućnom njegom kako bi se rezultati produljili.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju