Ravno s modnih pista u trgovine komercijalnih brendova diljem svijeta sletio je trend obuće s predimenzioniranim potplatima. Viđali smo ih u kolekcijama brojnih slavnih modnih kuća, koje su lansirale razne modele čizmi i gležnjača s debelim đonovima.

I dok je neke žene ovaj trend oduševio, među ljubiteljicama mode i dalje ima mnogo dama koje i dalje preferiraju klasične modele čizama s potplatom standardne debljine.

Vizualno znatno elegantniji i neutralniji, takvi modeli pravi su odabir za sve prigode u kojima želite nositi neupadljive čizme.

Naravno, to što dizajnom ne odudaraju previše od klasike, ne znači da nisu lijepe. To se jasno može vidjeti na primjeru modela koji je za šetnju gradom odabrala jedna lijepa Splićanka.

Slika nije dostupna Plavokosa trudnica iz sunčanog Splita u haljini u kojoj je nemoguće ostati neprimijećen

Uz uske kožnate hlače, crnu dolčevitu i kratki kaputić u bež nijansi, nosila je vrlo jednostavne crne čizme do koljena sa širom ravnom potpeticom. Ovaj model vizualno podsjeća na jahače čizme, koje su dizajnom inače vrlo elegantne i lišene bilo kakvih suvišnih detalja.

Kada se umorimo od trendovskih gumenih predimenzioniranih modela, ovakve dobre stare elegantne čizme uvijek će nas čekati i biti sjajan dodatak svakoj zimskoj kombinaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju