U mnoštvu beauty proizvoda ponekad je teško odabrati samo njih nekoliko. Ako se odlučite za ovih pet ljetnih klasika koji obuhvaćaju cijelo tijelo, nećete pogriješiti. Uz njih će koža biti nahranjena, mirisna, blistava i preplanula.

 

1. Anticelulitni gel

Proizvod kojeg se mnogi sjete već u proljeće jest anticelulitna krema ili gel. To je idealno vrijeme za početak borbe protiv narančine kože nastale zbog viška masnoće, slabljenja vezivnog tkiva, zadržavanja vode u tijelu te poremećaja u cirkulaciji. Svima je dobro poznato kako celulit izgleda te da je nemoguće riješiti ga se preko noći. Srećom, osim vježbanjem i jačanjem mišića te pravilnom i izbalansiranom prehranom, celulit može brže nestati uz pomoć preparata za njegu kože.

Takvi preparati trebali bi sadržavati sastojke poput kofeina, koji potiče sagorijevanje masnog tkiva i stimulira protok vode kroz limfe, te divljeg kestena, koji pomaže cirkulaciji i na kožu djeluje regenerativno. Pomoći će i povrće te začini koji imaju moć u borbi protiv celulita. Proizvod koji zadovoljava veći dio popisa potrebnih sastojaka je Moja Oaza anticelulitni gel, čija formulacija sadrži inovativni kompleks od šest sastojaka potpuno prirodnog podrijetla, poznatih po svojem djelovanju i učinkovitosti: ekstrakti kave, gotu kole, ginka, divljeg kestena i preslice uz dodatak kolagena te visokopotentnu profesionalnu koncentraciju kofeina od 4 posto.



Iskoristite naš ''Tjedan online shoppinga'' i kupone s popustima od 3. do 10 lipnja. Anzotica Cosmetics daruje svim našim čitateljicama 20% popusta uz korištenje kupon-koda zadovoljna3 na njihovom webshopu.

2. Marmelada

S ljetom odmah iza ugla, najbolji prijatelj mnogih žena postaju proizvodi za brže tamnjenje zbog kojih ten izgleda kao da smo se upravo vratili s egzotičnog otoka. I dok neki biraju losione za samotamnjenje, drugi se pak odlučuju na klasični način postizanja željene puti. Tu u priču ulazi marmelada kao neizostavan dio ljetne beauty rutine.

I dok brojni pekmezi ostavljaju osjećaj težine na koži, domaća tvrtka Anzotica Cosmetics osmislila je marmeladu za brzo tamnjenje lagane gelaste strukture koji se brzo upija u kožu i ne ostavlja trag na koži. Taj omiljeni proizvod može se nanijeti na kožu lica i tijela, a zbog svojeg sastava bogatog ekstraktom mrkve privlači sunce i pruža osunčani izgled u najkraćem mogućem vremenu. Kako obiluje prirodnim sastojcima, izrazito hrani i njeguje kožu, a istovremeno zadržavaju njezinu prirodnu vlažnost i elastičnost.

Važno je napomenuti da marmelada ne sadrži SPF te je kožu potrebno dodatno zaštiti od sunca kako je ne bismo izložili brojnim štetnim utjecajima UV zraka.

3. Ulje sa SPF zaštitom i suho ulje sa zlatnim česticama

Prekrasna, brončana i sjajna koža, to je ono čemu svi težimo kada sunce upeče, a mi se ubacujemo u kratke suknje i ljetne haljinice. Kako bismo svoju preplanulu put dodatno istaknuli, Anzotica Cosmetics u svojem asortimanu nudi suho ulje za sunčanje Luxea Sun uz koje će naša koža zablistati. S obzirom na to da u sebi sadrži SPF, naša će koža istovremeno biti zaštićena od negativnog utjecaja UV zraka.

Koži je nakon dana provedenog na suncu potrebna posebna njega, zbog toga se okrećemo onim proizvodima koji osim sjaja nude i dubinsku hidrataciju. Tu dolazimo do Luxeina suhog ulja sa zlatnim česticama, koje osim što koži daje prekrasan sjaj, kožu hrani i njeguje te je čini mekom i blistavom. Idealnom za vruće ljetne noći kada želimo istaknuti našu osunčanu put i unijeti u život dašak glamura.



4. Maska za lice

Sa sve više sunčanih dana, briga o koži lica postala je svojevrsni imperativ. Osim hidratantne dnevne i noćne kreme, kožu je potrebno zaštiti, ali i očistiti od mrtvih stanica. Kako bismo to postigli, maske za lice koje lagano eksofiliraju i revitaliziraju kožu visoko su na popisu prioriteta. Anzotica Cosmetics tu je potrebu prepoznala te otišla korak dalje. Njihova 5 u 1 maska za lice dubinski čisti i hidratizira lice, a voćni enzimi nježno uklanjaju i omekšavaju grubi površinski sloj.
Luxeina maska obogaćena je ekstraktom kavijara s 20 vitamina, minerala i aminokiselina koje dubinski hrane kožu i čine je prekrasno mekom. Kako bi se zadržala prirodnu vlažnost, maska sadrži i neizostavnu hijaluronsku kiselinu, a za dašak luksuza pobrinule su se zlatne čestice zbog kojih ćemo se osjećati poput prave dive. Ljeti je kožu lica potrebno zaštititi, pogotovo nakon eksfolijacije, i to kremom sa SPF faktorom, a nju ćete uskoro također moći pronaći i u Luxeinom asortimanu.

5. Prirodni dezodorans

Ljeti se pojačano znojimo, što je s jedne strane dobro za organizam jer se tako oslobađamo štetnih i nepoželjnih tvari. Antiperspiranti koje mnogi koriste kemikalijama blokiraju žlijezde znojnice te tako smanjuju znojenje i rješavaju problem neugodnog mirisa. Mnogi stručnjaci smatraju da to nije zdravo. Zato ovo ljeto svoju kožu nahranite prirodnim dezodoransom, a manjak tekućine koju ste izgubili znojenjem nadoknadite pijenjem oko 2 litre vode dnevno.

S obzirom na to da koža upija sve što na nju stavite, obratite pozornost na sastojke koji se u proizvodu nalaze. Prirodni proizvodi poput Moja Oaza Citrus Energy dezodoransa ne sprječavaju znojenje, ali su vrlo efikasni i u trenutačnoj i u dugoročnoj neutralizaciji neugodnih mirisa. Osvježavajući citrusni miris čini ga prikladnim i za žene i za muškarce, a potrebno ga je nanositi na čistu kožu pazuha ujutro, navečer i prema potrebi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju