Prije nego što je zakoračila na svjetske modne piste, Ljupka Gojić Mikić svoje prve korake napravila je u zagrebačkom kvartu Knežija te tako zauvijek (p)ostala ''cura s Knežije''. U prilog tome ide i povratak u rodni grad, točnije kvart, prije nepune tri godine, i to nakon dugogodišnje karijere i života u mnogim svjetskim metropolama. U istom tom kvartu zatekla ju je i novonastala situacija, uzrokovana pandemijom, koja joj je ujedno bila inspiracija i za novu kampanju njezina brenda Jolie Petite by Ljupka Gojić.

 

Rekviziti koji su ovoga puta bili neophodni na snimanju, poput maski, Ljupki su bili svakodnevica tijekom devetogodišnjeg života u Japanu, zemlji poznatoj po tome da baš na taj način štite jedni druge, čuvaju zdrave od bolesnih. Ali cijelo to vrijeme i dalje žive, rade, stvaraju... Vođena upravo tom filozofijom, osmislila je kolekciju za proljeće/ljeto 2020., koja odiše pozitivnom energijom, zaigranošću te prepoznatljivim lepršavim duhom brenda.

Efektni puf rukavi nesumnjivo su jedan od najšarmantnijih modnih detalja ove sezone, a u novoj kolekciji Jolie Petite ukrasili su dva modela tunika; jednu s uzorkom krupnih žarkoružičastih cvjetova, tek ponegdje prošaranu tamnijom nijansom, dok na drugoj tunici rukavi dolaze u ponešto ''smirenijoj'' varijanti, zagasite bordo boje, idealnoj primjerice za odlazak na mirisni kolač od jagoda u najdražu kvartovsku slastičarnicu. Traper je klasik koji je uvijek u trendu, pa se tako među ovosezonskim favoritima Jolie Petite našla i jedna jeans haljina, ukrašena romantičnim volanima, uz koju će sjajno pristajati ljetne sandale ili pak robusnije čizme.

Traperice Junya Watanabe Ljupka Gojić Mikić: Odvažne cipele koje se mnoge dame ne bi usudile nositi

Junya Watanabe, jesen/zima 2019. Ljupka Gojić Mikić: Čizmice od kojih ove sezone nećemo moći pobjeći

U svakoj kolekciji Jolie Petite za tople dane nađe se i jedan večernji model, kao stvoren za prigode u kojima se najbolje osjećamo u provjerenoj klasici. Upravo za takve situacije namijenjena je elegantna crna satenska haljina, koja ipak krije jedan neobičan detalj - asimetrični rukav. A kao možda najveći favorit ljetne kolekcije suptilno se istaknula ljupka haljina midi kroja, lagano nabranih rukava i otvorenih leđa, koja dolazi u dvije nijanse; nebeskoplavoj, posutoj razigranim bijelim točkicama, te bijeloj, na kojoj su se sjajno uklopile sočne crvene trešnje.

Slika nije dostupna Roditeljski trik za najlakše kretanje gradom s djecom koji koristi i Ljupka Gojić

Ipak, najveće iznenađenje kampanje je prvi put sudjelovanje sve tri Ljupkine kćeri – Jane Sienne, Mile Amelie te Mari Dane, koje su već od malih nogu naslijedile mamin nepogrešivi osjećaj za stil. Šarmantni i nevini dječji duh izražavaju svojim neobičnim modnim kombinacijama te pritom uvijek izgledaju fantastično. Stoga je i djelić tog veselog i otkačenog duha svojih kćeri prenijela u mini dječju kolekciju, koja se sastoji od nekoliko neodoljivih i šik haljinica s puf rukavima i prepoznatljivim motivom curice Jolie Petite.

Ljupka Gojić Mikić: Dokaz da sandale mogu biti i udobne i lijepe Sandale modne kuće Chloe Sandale modne kuće Chloe +0 Sandale modne kuće Chloe

Nikad, kao za vrijeme dok je rađena ova kolekcija, nisam toliko poželjela izaći iz stana, hodati besciljno, ali i ciljano, šetati po placu, kvartu, držati u ruci jagodu, opipavati rajčicu, grincek, mirisati cvijeće ono od kumice, iz njezina vrta. Svratiti do knjižnice, popiti kavu s prijateljima ili tko već naleti, jer to je četvrta generacija života u istom kvartu. Ne treba se dogovarati za kavu, krenete i već ćete nekoga sresti. I vratiti se doma punih ruku i punih pluća zraka, volje, želje, nade... I onda se baciti na kuhanje ručka uz pomoć malih rukica...

To je meni ova kolekcija, puna zraka i neba, prirodnih materijala, živosti, prozračnosti i nade - da će sutra drugačije biti, istaknula je Ljupka Gojić Mikić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju