Tko može odoljeti slasnoj, osvježavajućoj lubenici kada vani postane vruće! Mnogima najdraže voće volimo i zato što hidratizira organizam, a kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.

Lubenica nas privlači i svojim izgledom i sočnom crvenom bojom, a kriške lubenice jednostavno nas mame da ih zagrizemo. Zbog toga lubenica s pravom nosi epitet kraljice ljeta, niti jedno voće ne asocira na neko godišnje doba tako glasno kao što to lubenica čini s ljetom.

Lubenica ima visok postotak vode, zbog čega ima diuretičko djelovanje, ima i skromnu kalorijsku vrijednost od svega 20 kalorija na 100 grama te obiluje vitaminima A, C i B6 i mineralom kalijem. Zbog svega toga lubenica itekako "zaslužuje" biti toliko voljeno voće, a njezinim ljubiteljima mogle bi se svidjeti i stvarčice s motivom lubenice koje smo pronašli u trgovinama.

Lubenica Mljaaaac: Trik od 1,5 centa s kojim će lubenica biti još sočnija

Slika nije dostupna Pravo osvježenje: Sladoled od lubenice za koji vam trebaju samo dva sastojka

Naušnice ili špangice u obliku kriški lubenice bit će savršen modni dodatak za ljeto, pronašli smo i laganu pidžamu s malim lubenicama, a tu su i okrugli jastučić, kozmetička torbica i majica. Predlažemo vam i kofer u živahnoj boji lubenice s kojim će ljetna putovanja biti još ljepša i uzbudljivija, kao i preslatki, ručno oslikani platneni ceker, rad Udruge Ždralice Daruvar.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju