Nekoliko sati prije nego što su talijanski nogometaši istrčali na stadion Wembley i osvojili naslov europskih prvaka, još je jedan Talijan pokušao doći do velikog sportskog rezultata, odnosno već veliko postignuće učiniti još većim.

Njegovo je ime Matteo Berrettini i 3 sata i 24 minute hrabro se borio protiv Novaka Đokovića u finalu Wimbledona. Iako nije pobijedio, ostat će upamćen kao prvi talijanski tenisač koji je zaigrao u wimbledonskom finalu.

Pa... dao sam sve od sebe, ali danas to nije bilo dovoljno. Čestitam Novaku Đokoviću na šestom osvojenom Wimbledonu.

Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo i ono iz kojeg ću puno naučiti kako bih se vratio još snažniji. Puno hvala za svu podršku i ljubav, napisao je Matteo na Intagramu nakon poraza, a na toj društvenoj mreži prati ga gotovo 700 tisuća ljudi.

Osim onih koji hvale njegov sportski talent, postoje i oni koji ne propuštaju pohvaliti i njegov izgled.

Matteu se naime tepa da je jedan od najzgodnijih, ako ne i najzgodniji tenisač koji je ikad zakoračio na neki teniski teren.

Slažete li se s tvrdnjom da je Matteo najljepši tenisač koji je kročio na teniski teren?

glasova:

Zabavila sam se nekidan kad sam čula da komentatori Mattea Berrettinija opisuju kao rimskog boga u ljudskom obliku. Prekrasan, izgleda kao da je isklesan u mramoru. Komentator nije pogriješio, čovjek je prekrasan, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Markantni 25-godišnjak rođen je 12. travnja 1996. u Rimu. Ima mlađeg brata, također tenisača. Tečno govori talijanski, engleski i španjolski.

Kada je u pitanju ljubav, nju je također pronašao u svijetu tenisa i u sretnoj je vezi s australskom tenisačicom Ajlom Tomljanović, koja je do 2014. godine nastupala za Hrvatsku.

Ajla je Matteu podrška s tribina kad god to može biti, odnosno kad i sama ne igra neki turnir, pa je tako i u nedjelju bodrila svog partnera u finalu Wimbledona. Što se tiče Mattea, on je u nedavnom intervjuu rekao kako je deset puta više pod stresom kad gleda svoju djevojku dok igra nego kad igra svoj meč. Zato, kaže, voli kad igraju u isto vrijeme.

Što se tiče tenisa, tom 196 centimetara visokom Talijanu roditelji su prvi reket kupili kada je imao samo tri godine. Ipak, iako su članovi njegove obitelji bili zaljubljenici u tenis, on se prvo bavio plivanjem i džudom, a tenisu je, srećom, dao priliku na nagovor brata Jacopa.

Profesionalnu karijeru počeo je debijem na ATP turniru u Italiji 2017. godine kada je izgubio u prvom kolu. Naravno, nastavio je s treninzima, a njegova igra bila je sve bolja pa mu sada brojni sportski znalci predviđaju veliku budućnost u svijetu tenisa.

MUŠKO FINALE PRVI PUT SUDILA ŽENA - HRVATICA

Na kraju ćemo spomenuti još jedan zanimljiv detalj s ovogodišnjeg finala Wibledona. Glavna sutkinja u finalnom susretu bila je Zagrepčanka Marija Čičak, koja je tako postala prva žena koja je sudila muški finale u 144-godišnjoj povijesti tog turnira. Posao je odradila najbolje moguće.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju