Met Gala jedan je od najprestižnijih modnih događaja za koji vrijede posebna pravila odijevanja. Na ovogodišnjoj svečanoj večeri jedna osoba odlučila je potpuno zanemariti formalni 'dress code'

'White tie' (u doslovnom prijevodu bijela kravata) je izraz koji označava naformalniju kategoriju odijevanja za najsvečanija događanja što znači da se žene na njima moraju pojaviti u večernjim haljinama, a muškarci u smokingu.

'White tie' bio je 'dress code' i za ovogodišnju Met Galu koja se održala u New Yorku, ali jedna osoba odlučila je zanemariti sva pravila odijevanja. Bio je to reper Kanye West koji je na svečanu večeru došao sa suprugom Kim Kardashian.

I dok je modnim gafovima sklona Kim poštivala 'dress code' i odjenula večernju haljinu modne kuće Balmain, ali Kanye je na svečanost došao u – poderanim trapericama. Kombinirao ih je s običnom majicom, traper jaknom ukrašenom blještavim aplikacijama i smeđim čizmama od brušene kože, a njegovo izdanje od glave do pete također potpisuje Balmain.

Modni kritičari njegovu kombinaciju već su ocijenili s 'jedinicom', a kako je na njegov stajling reagirala stroga organizatorica Met Gale Anna Wintour još uvijek nije poznato. Naravno, poderane traperice izazvale su brojne komentare na društvenim mrežama, a čak su i fanovi slavnog repera kritizirali njegov modni odabir. 'Izgledaš grozno, a ne kul' i 'Anna Wintour trebala bi ga zaključati u WC zbog ovoga' samo su neki od komentara.

Ostali slavni muškarci poštivali su 'dress code'. Dok su jedni pratili temu večere 'Manus x Machina: Moda u doba tehnologije' i kombinirali futurističke detalje uz svoje smokinge, drugi su se odlučili za klasična izdanja.

Zaslužuje li stvarno izdanje Kanyea Westa modnu jedinicu?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju