Iako se moda mijenja iz sezone u sezonu, postoje vječni komadi odjeće koji su se oduprli zubu vremena te nikada neće izaći iz mode. Želite li uložiti novce u pametnu kupovinu, donosimo 10 ideja za vječne komade odjeće koje možete nositi zauvijek i u gotovo svim prilikama.

 

1. Bijela košulja

Iako bijelu košulju poistovjećujemo s poslovnom odjećom, zapravo je riječ o vječnom komadu koji, ako se kombinira na pravi način, može izgledati vrlo elegantno i zavodljivo. Klasičnu, strukiranu košulju možete nositi uz hlače i sako, usku suknju povišenog struka ili traperice. Za ljetne i proljetne varijante zadatak će savršeno odraditi i opuštena bijela bluza.

2. Tamne traperice

Gotovo svaka žena u ormaru ima barem jedan par traperica. Iako se trendovi vrlo brzo mijenjaju, s indigo trapericama bez ukrasa mirni ste do daljnjega. Ovaj je model vječan i izvrsno se slaže sa štiklama, tenisicama, košuljama, majicama i topovima. Za veću udobnost birajte one koje sadrže malo elastina.

3. Sako

Moguće ga je kombinirati s gotovo svim odjevnim predmetima, i to od traperica i obične majice do svečanijih haljina. Jednostavan crni sako još je jedna dobra investicija s kojom nema greške i čini se kako nikada neće izaći iz mode. Ako ste ipak ljubitelj veselijih boja, ovo proljeće poigrajte se cijelom paletom veselih proljetnih nijansi.

4. Traper-jakna

Ovaj se komad odjeće već desetljećima ne povlači s modne scene. S traper-jaknom možete se prošetati kroz nekoliko godišnjih doba, a kombinirati je možete u jednostavnom dnevnom outfitu, ali i u večernjem.



5. Tunika

Duža košulja ili majica može se kombinirati na uske hlače, tajice, a ljeti i na kratke traper-hlače. Tunike koje prikrivaju nesavršenstva uvijek su dobrodošle u ormaru.

6. Elegantne crne hlače

Klasične crne hlače nezaobilazan su dio ženske garderobe i upravo zbog toga trebale bi biti kvalitetne, od ugodnog materijala. Izvrstan su odabir za sve prilike, a u kombinaciji sa štiklama nemaju konkurencije.

7. Mala crna haljina

Proslavila ju je ljepotica Audrey Hepburn u filmu ''Doručak kod Tiffanyja'' i od tada je imperativ ženske garderobe. Može se nositi za razne prigode, a na vama je da izaberete kroj koji najbolje opisuje vaš karakter. Ako niste ljubitelj crne, u ormaru neka vam se svakako nađe haljinica u tamnoplavoj boji, koja će se odlično slagati s traper-jaknom ili bež balonerom. 



8. Kožnata jakna

Koža je najdugotrajniji materijal i zato ga volimo. Kožnata jakna instantni je podizač stila, a kao večernji dodatak stvara efekt zavodljivosti. Ako niste ljubiteljica materijala životinjskog podrijetla, odaberite jaknu od ekološke kože.

9. Cvjetna haljina

Cvjetna haljina it je komad u vašem ormaru od proljeća do kraja jeseni. Bez nje su nezamislive vruće ljetne večeri, topli proljetni dani na kraju kojih se samo ogrnete traper-jaknom ili pak prohladni jesenski mjeseci kada se odlično kombinira s kožnatom jaknom.

10. Top

Top se svake sezone vraća u nekom obliku. Višeslojan, sa zanimljivim spletom naramenica na leđima i drugačijim oblikom ovratnika, čini se kako ovaj komad neće nikada izaći iz mode. Kombinirati ga možete skoro uz svaki komad odjeće kojeg se dosjetite - traperice, pencil-suknju, crne hlače, kratke traper-hlačice i slično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju