Zahvaljujući Instagramu, dobili smo priliku zavirite u ormare mnogih slavnih Parižanki koje svojim odjevnim kombinacijama svakodnevno inspiriraju pratiteljice diljem svijeta. Sastavni dio njihove garderobe su haljine.

Umjesto predimenzioniranih i širokih, Parižanke preferiraju malo uže haljine koje naglašavaju njihovu figuru, rekla je za stranicu Who What Wear britanska novinarka i fotografkinja Marissa Cox koja živi u Parizu.

Ovo su modeli haljina koji dominiraju njihovim ormarima.

SLIP HALJINA

Senzualna, ženstvena i lagana. Parižanke ih nose cijele godine, neovisno o godišnjem dobu. Po zimi će ih kombinirati uz visoke čizme i pleteninu, u proljeće i jesen kombinirati ih s blejzerom ili kardiganom, a tijekom ljeta im dopustiti da budu apsolutna zvijezda kombinacije uz dodatak sandala i male torbice.

HALJINA S CVJETNIM UZORKOM

Mnoge žene obožavaju modele haljina s cvjetnim motivima, a iznimka nisu ni Parižanke. Dok kod nas one prevladavaju u toplijim mjesecima, Parižanke će ih nositi tijekom cijele godine, baš kao i ranije spomenute slip haljine.

PLETENA HALJINA

Francuskinjama zapravo možemo zahvaliti na novoj popularnosti pletenih odjevnih komada, a to se posebno odnosi na haljine. Možda pletene haljine ne doživljavate kao model za neke glamuroznije prigode, ali Francuskinje ih i tada nose, uz dodatak glamuroznijih štikli i dodataka.

HALJINA S PREDNJIM KOPČANJEM

Dok ih Francuskinje nisu isfurale, haljine s prednjim kopčanjem na gumbe definitivno nismo doživljavali kao senzualan model. Međutim, pokazale su se kao uistinu ženstvene, udobne i praktične.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju