Brigitte Macron svojim odjevnim stilom često prkosi državnom protokolu, a za to je zaslužan jedan muškarac "iz sjene" Mathieu Barthelat Colin. Okrivamo tko je mladi francuski modni znalac i stilist zbog kojeg Prva dama nosi i komercijalne brendove

Modni PR stručnjaci govore kako ga nikada nisu upoznali, a istu priču dijele i modni dizajneri čiju odjeću nosi francuska Prva dama Brigitte Macron. Jer stilist i modni znalac Mathieu Barthelat Colin, jednako kao i stilistica Michelle Obame, Meredith Koop jednostavno ne voli biti u središtu pozornosti.

Mathieu Barthelat Colin primijetio je Brigitte Macron prošle godine u kazalištu te joj je sam ponudio usluge

Novinari prestižnog New York Timesa pišu kako niti na internetu nije ostavio previše tragova, osim nekih davnih natruha komunikacije s brendovima poput Zadiga & Voltairea i Cerrutija, a njegovi profili na društvenim mrežama otkrivaju više o njegovom domu u Burgundiji, nego bilo kakvu vezu sa svijetom mode i ljepote.

"Otkrio" ga je francuski magazin Gala prije tek nekoliko mjeseci. U objavljenom videu 34-godišnji Mathieu pomagao je odjenuti kandidata francuske verzije reality showa Neženja.
A njegov televizijski angažman nastavio se u francuskoj verziji Voicea gdje se brino za izgled članova žirija, ali i kandidata.

OD TELEVIZIJE DO ELIZEJSKE PALAČE

Međutim, nisu ga reference dovele do Elizejske palače, već vlastita hrabrost. Mathieu Barthelat Colin primijetio je Brigitte Macron prošle godine u kazalištu, prije negoli je francuska Prva dama postala medijska miljenica. Kako je bio njen veliki obožavatelj, stilist joj je pristupio, predstavio se i ponudio svoje usluge. Nedugo zatim, uslijedio je poziv.

Brigitte Macron oduvijek je bila pobornica "manje je više" stila, no otkako je počela raditi s gospodinom Barthelat Colinom, njezina je odjeća suptilna, ali uvijek ostavlja snažan dojam. Pogledajte i neočekivan potez francuske Prve dame koji je zasjenio i Melaniju Trump.

Odana je francuskoj modnoj kući Louis Vuitton, a na revije dizajnera Nicolasa Ghesquierèa dolazila je i prije nego je postala Prva dama. Od ostalih francuskih klasika u ormaru 64-godišnje Brigitte Macron najviše je Balmaina i Diora.

DIZAJNERSKA, ALI I MANJE POZNATA IMENA

Brigitte Macron svojim odjevnim stilom često prkosi državnom protokolu, a za to je zaslužan njezin 'stilist iz sjene' Mathieu Barthelat Colin

Odnedavno se počela pojavljivati u komadima manje poznatih imena - Alexandrea Vauthiera (crvena i crna troga jaknica), zatim Stéfanie Renoma (isti komad samo u svijetloplavoj) te Pallasa (bež sako koji je nosila na sastanku članica G20 u Hamburgu).

Ono što posebno karakterizira Brigittin stil su mladenački odjevni komadi poput mini haljina u kojima supruga francuskog predsjednika izgleda dvostruko mlađe. Pogledajte i modnu lekciju Brigitte Macron ostalim prvim damama.

U ostalim dijelovima garderobe Mathieu kombinira najveće dizajnerska imena s komercijalnim brendovima. Sandro, George Rech, Paule Ka samo su neki od njih.

Jedan od grčkih dizajnera nakita čiji je prsten nosila prokomentirao je kako je lijepo zahvaljujući Prvoj dami biti u središtu pažnje, ali nije samo to:

Gospođa Macron predstavlja ženu 21. stoljeća, najviše zbog svog intelekta. To je nova generacija, to je Mathieu. On teži savršenstvu i najvažnija mu je stručnost.

A da je izgled jako bitan i njezinom suprugu Emmanuelu Macronu, govori i činjenica kako je u samo tri mjeseca provedenih u Elizejskoj palači na usluge šminkera potrošio 26 tisuća eura.

Iako je taj iznos manji od onoga koji je izdvojio njegov prethodnik, francuska javnost nije bila prezadovoljna. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju