"Znam nju, ona je glumila u onom filmu i onoj seriji, joj kako se ono zove...". Sigurno ste nekad na ekranu vidjeli glumicu koja vas je svojim talentom oduševila puno puta, ali nikad joj nista upamtili ime. I onda ste izgovarali rečenice slične ovoj s početka teksta.

Hollywood je "ogroman stroj" i jasno nam je da je teško upamiti imena svih glumaca i glumica, čak i kada ste ih gledali puno puta.

No, činjenica je da postoji cijeli niz talentiranih glumica, pored onih čija imena svi znamo. Mi smo u nastavku izdvojili njih deset čija ćete lica sigurno prepoznati, ali za ime nismo sigurni. Zadnja na popisu čak je dva puta kući otišla s najpoznatijim zlatnim kipićem.

A tko zna, možda se idući put kad vas nasmije (ili naživcira) Janice iz "Prijatelja" sjetite da se glumica koja ju igra zove Maggie Wheeler. Upravo s njom počinjemo naš popis.

1. Maggie Wheeler

Bila je Janice u prijateljima, glumica je i u zamci za roditelje, a neki je se možda sjete i iz Dosjea X. E pa Janice je Maggie Wheeler.

2. Jenna Elfman

Uloga po kojoj je svi pamtimo je ona Dharme u seriji Dharma i Greg. Glumila je u čak 119 epizoda, za svoju ulogu nominirana je za cijeli niz nagrada, no kada je vide mnogi će reći - joj kako se ono ona zove?



3. Judy Greer

Judy Greer jedna je od onih glumica na koje ste sigurno naletjeli ako volite komedije. Što žene žele, Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta, Vjenčanje iz vedra neba... samo su neki od filmova u kojima je imala ulogu.

4. Melanie Lynskey

Ako po nijednoj drugoj, pamtite je po ulozi u seriji Dva i pol muškarca. Njezinog imena u seriji, Rose, možda ste se odmah sjetili, ali jeste li znali kako se zove glumica koja je glumila Rose?

5. Cobie Smulders

Da vam netko kaže ime Cobie Smulders biste li se sjetili o kome se radi? A da vam netko kaže sjećaš li se Robin iz serije Kako sam upoznao vašu majku mnogi među vama bi rekli da. E pa Melanie je Robin.

6. Jennifer Morrison

Jennifer Morrisom najpoznatija je po ulozi doktorice Allison Cameron u seriji Dr. House. Imala je uloge i u brojnim drugim filmovima i serijama među kojima su i Kako sam upoznao vašu majku i To smo mi.

7. Claire Forlani

CSI New York, NCIS: Los Angeles i Hawaii Five-O samo su neke od serija u kojima se pojavila. Glumila je i u filmovima Upoznajte Joea Blacka uz Brada Pitta, Huligani i Medaljon.

8. Heather Matarazzo

Anne Hathaway je glumica čije ime većina vas vjerojatno zna, međutim manje vas sigurno zna ime glumice koja je glumica njezinu najbolju prijateljicu u filmovima Princezini dnevnici. Heather je imala uloge i u serijama poput Hitne službe, serije Zakon i red i Uvoda u anatomiju.



9. Margo Martindale

Lic ove glumice sigurno je jedno od onih koje prepoznajete, međutim pitanje koliko vas se može sjetiti njezinog imena. Sjetite ga se sljedeći put kad budete gledali primjerice njezinu izvedbu u seriji Amerikaci ili u primjereic filmovima Djevojka od milijun dolara i Pariz, volim te.



10. Dianne Wiest

Dianne Wiest možda je i najuspješnija glumica na ovom popisu koja je osvojila ne jednog, nego dva Oscara za najbolju sporednu ulgou. Oba filma za koja je nagrađena režirao je Woody Allen. Prvi je film iz 1986, godine Hannah i njezine sestre, a drugi je došao osam godina kasnije i zove se Meci iznad Broadwaya. Među filmovima u kojima se pojavila su i Edward Škaroruki i Footloose. Pažnju je privukla i ulogom u seriji Na terapiji.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju