U New Yorku je sinoć održana najglamuroznija modna večer u kalendaru – Met Gala. Riječ je o tradicionalnoj dobrotvornoj večeri instituta Metropolitan Museum of Art's Costume, koja je povezana uz otvaranje posebne modne izložbe – ove godine na temu In America: A Lexicon of Fashion.

Domaćini večeri bili su Billie Eilish, Naomi Osaka, Amanda Gorman i Timothee Chalamet uz počasne članove Toma Forda, Adama Mosserija i glavne urednice Voguea Anne Wintour.

Posebnu pažnju privlačila je upravo jedna od domaćica Met Gale – Billie Eilish, koja je zablistala u dosad neviđenoj kombinaciji. Mlada američka pjevačica proslavila se svojim glazbenim talentom i osebujnim glasom, ali i nekonvencionalnim stilom odijevanja.

Obično se na događanjima pojavljivala u predimenzioniranim kompletima, koji su u potpunosti skrivali žensku siluetu. Ovoga puta bila je nadahnuta likom i djelom Marilyn Monroe te odabrala nude krinolinu modne kuće Oscar de la Renta, koja je naglasila njezine ženstvene adute, na veliko iznenađenje njezinih kritičara.

Slika nije dostupna Odvažna haljina princeze Diane o kojoj se i danas govori

Odvažni krojevi i eklektične kombinacije kroz godine su postale sinonim za ovo modno događanje. Ne čudi stoga što su statement haljine i sinoć bile nezaobilazni dio crvenog tepiha Met Gale.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte 15 izdanja slavnih dama o kojima će se najviše pričati, a potom dajte glas svojem favoritu u našoj anketi.

Tko vas je najviše osvojio svojim izdanjem na Met Gali ove godine?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju