U Londonu je održana 41. dodjela glazbenih nagrada Brit Awards. Onu najprestižniju, za album godine, osvojila je Dua Lipa s albumom "Future Nostalgia". Dua je proglašena i najboljim britanskim ženskim izvođačem, pa je mnogi nazivaju najvećom pobjednicom ovogodišnje dodjele.

I njezina odjevna kombinacija privukla je pažnju. Slavna 25-godišnjakinja nosila je haljinu britanske dizajnerice Vivienne Westwood, a njezin stajling, uključujući i frizuru, mnogi su usporedili s izdanjima neprežaljene Amy Winehouse.

Na crvenom tepihu u londonskoj O2 Areni imali smo prilike vidjeti razne kombinacije, a nije nedostajalo ni tradicionalnih kičastih izdanja po kojima je dodjela poznata.

Kao potpuna suprotnost kiču istaknule su se sestre iz grupe HAIM. Este, Danielle i Alana Haim osvojile su nagradu za najbolju međunarodnu grupu, a modne kritičare oduševile su odjevnim kombinacijama s potpisom brenda The Row.

Slika nije dostupna Gdje je nestala elegancija? Najlošije kombinacije s ovogodišnje dodjele Brit Awardsa

Neutralna paleta boja i komadi udobnog kroja bili su pravi odmor za oči nakon ostalih kreacija viđenih na crvenom tepihu. Kombinacije sestara Haim sigurno nisu konvencionalan odabir za ovakav tip događanja, ali moda se toliko promijenila u posljednjih godinu dana da je i taj ležerni, a pomalo i poslovni stil dobrodošao na svečanim događanjima.

Da je manje gotovo uvijek više, dokazala je i Taylor Swift u kreaciji modne kuće Miu Miu. Dugačka suknja i top u srebrnoj boji imali su dozu glamura poželjnu za ovakve prigode, ali kroj ovih komada bio je vrlo jednostavan i nenametljiv.

Debitantica Olivia Rodrigo imala je veliku čast nositi crvenu kreaciju modne kuće Dior napravljenu po mjeri posebno za nju na svojem prvom javnom live izvođenju velikog hita Driver's License.

Za crveni tepih odabrala je njihovu haljinu iz pre-fall kolekcije za 2021. godinu prikazanu na Šangajskom tjednu mode.

U galeriji pogledajte još modnih izdanja s Brit Awardsa koje su kritičari pohvalili.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju