Božić i čarolija dvije su riječi koje uvijek idu jedna uz drugu, ali na jednoj splitskoj adresi ove godine ipak je malo više čarolije nego bilo gdje drugdje. Zasluge za to idu Cviti Marijeti Bezmalinović zahvaljujući čijim je rukama nastalo najčarobnije Harry Potter božićno drvce.

Ideju za Harry Potter bor sam već neko vrijeme vrtjela po glavi. Kod kuće svi volimo priču o tom dječaku, ali mislim da je ja volim za nijansu više, kaže Cvita kroz smijeh, a samo jedan pogled na njezin bor dokaz je da govori istinu.

Slika nije dostupna Već od 38 kuna: 15 poklona u zadnji čas koji će razveseliti svakoga

Ideje za božićno uređenje doma u crnoj boji Kakva elegancija! Ideje za božićno uređenje u crnoj boji koje će oduševiti i najtradicionalnije

Počela je, kaže, s najjednostavnijim detaljima kao što su prozirne plastične kugle na koje je lijepila grbove, šešir za sortiranje kojeg je izradila od filca, platforma 9 3/4...

Kad sam njih završila otišla sam na internet i našla sve što mi je trebalo za printati mini knjige ("Magical Me by Gilderoy Lochart", "Advanced Potion Making", "Hogwarts a History", "The Tales of Beedle the Bard", Rita Skeeter "The Life and Lies of Albus Dumbledore"...), skroz funkcionalan i čitljiv Quibbler, te ostalo kao što su Daily Prophet novine, karte za Platformu 9 3/4, okvire i slike, Marauders Map, oblike torte koju je Hagrid poklonio Harryu za 11 rođendan..., nabraja Cvita. Tu nije bio kraj.

Našla je i siluetu Hogwartsa koju je također pretvorila u ukras za bor. Napravila je i dnevnik Toma Riddlea, staklenu kuglu Remembrall, leteće ključeve iz prve knjige, Harryeve naočale, zastave kuća (Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff i Slytherin) i hrpu magičnih napitaka u malenim bočicama i barem 20 "Snitch" kuglica s pernatim krilima.

Fanovi Harryja Pottera već sada znaju koliko truda je Cvita uložila u svoj bor. No, još nije gotovo.

Cvita je napravila i Harryjev kovčeg. Iskoristila je jedan stari koji je imala u kući, a našla je i snježnu sobu koju je smjestila u krletku i zajedno s kovčegom stavila je ispod bora.

Kakav je vaš stil kićenja? Kakav je vaš stil uređenja božićnog drvca prema horoskopskom znaku?

Slika nije dostupna Čudesna božićna lutka od borovine s kojom je mama iz Slavonije oduševila svoje četvero djece

Ideja je bila napraviti i metlu Nimbus 2000, ali nisam je imala gdje staviti, smije se Cvita.

Kada je na društvenim mrežama objavila slike svog bora naišla je na dosta ljubitelja malog čarobnjaka i onih kojima se jako svidjela ova ideja.

Moji HP-ovci su oduševljeni, kaže.
Inače, njoj su trebala četiri dana da sve završi, plus dva dana da se kovčeg osuši.

"Ožiljke" od vrućeg ljepila nosim i sada, kaže dobro raspoložena Cvita, a dodaje i da nije sigurna da bi se opet upustila u ovaj pothvat.

Jako je puno sitnog, rekli bi mi dalmatinci "pepavog", posla. Ali sada kada ga pogledam baš sam ponosna i zadovoljna kako je ispao... Sljedeću godinu ću (nadam se) dodati i Hogwarts Express, zaključila je Cvita koja sada samo čeka božićne praznike da se smjesti ispod dekice i uz topli kakao prepusti čarobnom svijetu Harryja Pottera.

Pogled na Cvitin bor koji zaslužuje titulu najčarobnijega u 2020. godini bacite u našoj galeriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju