Stil neprežaljene princeze Diane i danas je predmet obožavanje mnogih štovateljica mode. Ako se uzme u obzir da je bila dio britanske kraljevske obitelji i zbog toga je morala poštivati razne protokole pa tako i one modne, njezino odijevanje bilo je vrlo moderno za ono doba, a ponekad i provokativno.

Zahvaljujući svom prepoznatljivo ženstvenom i elegantnom stilu postala je prava modna ikona i plijenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti.

Mediji su je pratili u stopu na kraljevskim turnejama i izvještavali o svakoj kombinaciji koju bi odjenula, a među njezinim omiljenim komadima definitivno su bile haljine.

Posebno su se isticala dva modela koje je jednostavno obožavala nositi u posebnim prigodama.

Haljine na jedno rame prvi su model koji je dominirao u njezinom ormaru.

Tako je 6. lipnja 1983. godine za premijeru filma “Octopussy” iz serijala o Jamesu Bondu odjenula predivnu usku bijelu haljinu na jedno rame posutu šljokicama. Svi prisutni na londonskom trgu Leicester tada su kolektivno uzdahnuli kada je prelijepa princeza izašla iz automobila u ovom izdanju.

Drugi model koji je često nosila jednostavna je haljina mini kroja na naramenice. Ovakve haljine uskog i ženstvenog kroja posebno je zavoljela nakon razvoda i nosila ih je tijekom raznih javnih pojavljivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju