Ulazak u novo desetljeće idealna je prilika za prisjetiti se najboljih izdanja s crvenih tepiha u desetljeću koje je iza nas.

U tom razdoblju imali smo priliku, između ostalog, svjedočiti nekima od najekstravagantnijih modnih izdanja poput mesne haljine Lady Gage. Istovremeno, na crvenom tepihu pojavio se i cijeli niz haljina koje su oduzimale dah svojom elegancijom i ženstvenošću.

Mi smo izdvojili upravo deset takvih haljina koje su se istaknule svojom ljepotom u razdoblju od 2010. do kraja 2019. godine.

1. Blake Lively, Met Gala 2018. godine

Izrada haljine rađene po mjeri trajala je 600 sati, iza nje stoji modna kiuća Versace, a lijepa glumica rekla je da joj je to najdraža haljina.

Haljina koju je nemoguće ne primijetiti sastavljena je od korzeta i raskošnog donjeg dijela te mnoštva izvezenih detalja, a savršeno se uklopila s dva milijuna dolara vrijednim nakitom.

2. Jennifer Lawrence, dodjela Oscara 2013. godine

Vjerojatno se sjećate trenutka u kojem se Jennifer Lopez spotaknula i pala dok je izlazila na pozornicu preuzeti zlatni kipić za najbolju žensku ulogu. Iako bi slavna glumica možda rado zaboravila taj trenutak, njezina raskošna Dior haljina definitvno je jedno od nezaboravnih izdanja. Elegantnu haljinu dizajnirao je tadašnji kreativni direktor Diora Raf Simons, a bila je sastavljena od uskog gornjeg dijela bez naramenica i dvoslojne suknje.

3. Amal Clooney, filmski festival u Cannesu 2016. godine

Odvjetnica za ljudska prava oduševila je pojavom na crvenom tepihu. Iza svijetlo žute, svilene haljine stoji Atelier Versace, a supruzi glumca Georgea Clooneya osigurala je mjesto među zvijezdama crvenog tepiha.

4. Lupita Nyong, dodjle Oscara 2014. godine

Za talentiranu glumicu 2014. godina bila je velika. Kući je otišla s kipićem za najbolju sporednu ulogu u filmu 12 godina ropstva, a javnost je oduševila izborom haljine.

Na dodjeli se pojavila u jednostavnoj i elegantnoj svijetlo plavoj haljini kuće Prada i potvrdila da je ponekad jednostavnost najbolji izbor.

5. Gwyneth Paltrow, dodjela Oscara 2012. godine

Bijela haljina iza koje stoji Tom Ford bila je jedna od onih o kojima se najviše pričalo nakon dodjela filmske nagrade 2012. godine. Izdanje lijepe glumice bilo je nemoguće izbjeći pa ne čudi da je našlo svoje mjesto i među najboljim izdanjima desetljeća.

6. Jennifer Lopez, Versaceova modna revija 2019. godine

19 godina nakon što je šokirala javnost zelenom Versace haljinom dubokog proreza, Jennifer Lopez ponovno je iznenadila publiku Versaceove modne revije pojavivši se u replici legendarne haljine. Glamurozna kreacija istaknula je sve njezine ženstvene adute i još jednom joj osigurala mjesto među izdanjima koja će se pamtiti.

7. Cate Blanchett, dodjela Oscara 2011. godine

Gotovo svako izdanje ove glumice može se naći na popisu najboljih. Ipak, mi smo odlučili izdvojiti ženstvenu lila haljinu koja je rad modne kuće Givenchy u kojoj se glumica pojavila na dodjeli Oscara 2011. godine. Delikatna i romantična, a istovremeno odvažna haljina za zanimljivim i pomalo neočekivanim bisernim detaljima definitivno spada među njezina najbolja izdanja.

8. Emma Stone, dodjela Oscara 2017. godine

Dodjela Oscara 2017. godine za glumicu je bila zlatna na više načina. Kući je odnijela kupić za najbolju žensku ulogu u filmu La La Land, a u cijelu priču savršeno se uklopila i njezina Givenchy haljina nadahnuta 20-im godinama prošlog stoljeća. Za izradu haljine koju je dizajnirao Riccardo Tisci bilo je potrebno 1700 sati rada.

9. Natalie Portman, dodjela Zlatnih globusa 2011. godine

Trudna glumica na crvenom tepihu se pojavila u elegantnoj Viktor & Rolf haljini. Mnogi su joj tepali da je trudnoću na crvenom tepihu učinila tako glamuroznom i ženstvenom, a ovo izdanje smjestilo ju je na cijeli niz lista najbolje odjevenih.

10. Julianne Moore, dodjela Oscara 2015.

Glumica je osvojila Oscara za ulogu u filmu Zauvijek Alice, a i njezina Chanel haljina pokupila je pohvale. Bijelu, bogato ukrašenu haljinu bez naramenica dizajnirao je slavni Karl Lagerfeld, a u njezinoj izradi sudjelovalo je čak 27 ljudi. Sve skupa trajalo je 987 sati, odnosno 41 dan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju