Ako ste u potrazi za poklonom koji neće biti ostavljen na dnu neke ladice ili gurnut u stražnji dio ormarića, opcija s kojom ne možete pogriješiti je parfem. Ako dobro poznajete osobu kojoj taj parfem kupujete i napravite idealan izbor, učinit ćete je jako sretnom.

Parfem možete birati na temelju nečije osobnosti, mirisa koje voli... S obzirom da se radi o nečemu što mnogi koriste svakodnevno, osim što ćete nekome pokazati da vam je stalo, poklonit ćete i nešto korisno.

I na kraju, neka istraživanja pokazala su da sastojci parfema mogu pomoći u ublažavanju stresa i jačanju samopouzdanja. Samo ovo već je dovoljan razlog da se pod borom vaše voljene osobe nađe jedna mirisna bočica. 

Ako niste sigurni u kojem smjeru ići, mi smo u nastavku izdvojili 10 novihjih parfema s kojima sigurno možete razveseliti nekoga do koga vam je stalo.

Le Parfum Elie Saab Mirisni velikani: 10 najboljih parfema u posljednjih 10 godina

Parfem Vanderbilt žene su obožavale kada se pojavio Sedam popularnih parfema do 200 kuna čiji će miris prevariti mnoge da je skup

1. Armani Si Passione

U mirisu Si Passione prepoznat ćete karakterističan Si mirisni trag - nektar crnog ribiza u kombinaciji sa notom kruške. Otvara se iznimno pikantnom notom ružičastog papra, a cvjetno srce mirisa kuca u strastvenom ritmu.

Ovaj parfem stvoren je za neustrašive, odvažne i odlučne žene, a njegova crvena boja savršeno simbolizira bit i duh mirisa Si Passione.



2. Chanel Coco Mademoiselle L’Eau Privée

L'eau Privee lagana je i nježna verzija već kultnog parfema Coco Mademoiselle. Kreator ovog prfema, Olivier Polge, ublažio je drvenaste note kako bi uzdigao iskričavu svježinu naranče, mekoću cvjetnog sklada koji isprepliće apsolut jasmina i latice ruže, a mošusnu stranu oko ugodnih nota bijelog mošusa koje se privijaju uz jastuk.

3. YSL Black Opium

Ovaj miris u novoj zavodljivoj bočici s leopard uzorkom jest kultni i originalni Black Opium Eau de Parfum. Orijentalni gurmanski parfem nove generacije obogaćen je prvom, neodoljivom i preplavljujućom notom mirisa crne kave u ženskom parfemu s opijajućim mirisom bijelog cvijeća arapskog jasmina i apsoluta cvijeta naranče. Nalet čiste energije za instinktivnu, urbanu heroinu, obavijen vanilijom i noćnim pačulijem.



4. Tom Ford Bitter Peach

Ovaj parfem dio je dinastije "Private blend". Gornje note čine između ostalog breskva i crvena naranča, u srcu parfema su davana, rum, konjak i jasmin, dok su sandalovina, pačuli, vanilija i kašmir, među ostalima, dio baze.



5. Gucci Bloom Profumo di Fiori

Ovaj orijentalni cvjetni miris za žene predstavljen je 2020. godine, a kreirao ga je Alberto Morillas. Ono zbog čega ćete se zaljubiti u ovaj parfem uz note jasmina i bijelog cvijeta tuberoze. Tu su i sandalovina, perunika i mošus.

Kreatori parfema pozivaju sve žene da budu ponosne i da dopuste svojoj magičnoj snazi da procvjeta.

Slika nije dostupna Sedam parfema koje podjednako obožavaju i žene i muškarci

Slika nije dostupna Nismo ih prežalili: Deset parfema koje želimo vratiti na police trgovina

6. Chloe Nomade Absolu

Ovdje se radi o intenzivnijoj interpretaciji mirisa Nomade Eau de Parfum, a namijenjen je ženama koje su otvorene ljepotama svijeta. Slatka šljiva Mirabelle obogaćena je voćnim notama davane i hrastovom mahovinom, a konačni rezultat je miris chypre-voćnog karaktera.



7. Carolina Herrera Good Girl Suprême

U ovom parfemu svijetli elementi jasmina kombiniraju se s tamnim, bogatim notama kakaa. Rezultat je sofisticiran i tajanstveni miris s novom odvažnom formulom.



8. Versace Dylan Turquoise

Živopisan i blistav, Dylan Turquoise utjelovljuje tradiciju i inovaciju, upotpunjavajući kolekciju mirisa Dylan Blue.

Limun Primofiore, koji se smatra limunom najbolje kvalitete, vodi ples i osigurava vrlo karakteristično polazište, dajući blago kiselkastu, ali postojanu zelenu notu. Prati ga talijanska mandarina sa Sicilije, a Jjoš veću raskoš gornjim notama daje ružičasti papar, mirišući vrlo slično crvenim bobicama. Note srca su te koje mirisu daju njegovu kreativnost. Poseban sklad pojačava svježina soka Guave, a nju nadopunjuju prozirne latice jasmina cvjetnog profila obogaćene esencijom frezije, pretvarajući kompoziciju u moderno zelenilo.



9. Narciso Rodriguez Ambree

Novi Narciso Eau de Parfum Ambrée odlikuje prepoznatljivo Narciso mošusno srce koje je naglašeno ambrastim notama, a tu su i cvjetne note ylang - ylanga i plumerije. Ovaj orijentalni miris za žene predstavljen je 2020. godine, a ime koje stoji iza njega je Aurelien Guichard.



10. Furla Magnifica

Ovaj miris prirodno govori o intenzivnoj, šarmantnoj zavodljivoj i elegantnoj ženstvenosti. Razigrani pljusak mandarine, plave lavande i sočne breskve senzulano se povezuje s dragocjenim laticama jasmina i đurđicama. Sva senzualnost suhog jantara, vanilije i orhideje omotana dugotrajnošću sandalovine i treperavim mošusom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju