Tek što smo se ponadali da je zima iza nas, ona nas je ipak prije svog službenog kraja malo počastila jutarnjim minusima. Bez obzira na to, uskoro ćemo toplije odjevne komade i obuću zamijeniti laganijim modelima. Kada je u pitanju moda, proljeće je odavno zakucalo na vrata. Kolekcije za novu sezonu smjestile su se na vješalice i police u trgovinama. Važan dio svake odjevne kombinacije (za neke dame i ključan) su cipele.

Među najpopularnijim modelima obuće u proljetnoj sezoni definitivno su gležnjače. One su savršen odabir za prijelazno razdoblje jer nam tijekom hladnih jutarnjih i večernjih sati griju stopala, a tijekom dana su pak dovoljno lagane da u njima ne zakuhamo. Naravno, to se odnosi na proljetne modele gležnjača koji su u startu laganiji od zimskih jer nisu podstavljeni toplim materijalima.

Neki modeli već sad su se nametnuli kao must-have zahvaljujući svjetskim trendsetericama i modnim influensericama. Koje to gležnjače dominiraju u proljetnim kolekcijama, provjerite u nastavku.

1. Gležnjače s kontrastnim potplatima

Pritom ne mislimo na standardne kombinacije boja. U ovom slučaju kontrast mora biti velik i neuobičajen, a po pitanju boja nema ograničenja. Ako niste ljubiteljica velikih eksperimenata, odlučite se za crne gležnjače s potplatima u jarkoj nijansi, koje će istodobno biti dovoljno neutralne i efektne.

2. Stiletto gležnjače

Je li odzvonilo blok-potpeticama? Da, uvjetno rečeno. Prema najavama modnih znalaca, ovu proljetnu sezonu obilježit će gležnjače s tankom visokom potpeticom, na veselje svih spretnih dama koje bez problema hodaju u njima.

3. Bijele gležnjače

Još nije došlo vrijeme da se oprostimo od bijelih gležnjača. Jedan od najvećih trendova iz protekle jesensko-zimske sezone nastavlja se i u proljetnoj. Bez obzira na to odaberete li elegantan ili casual model u bijeloj boji, nećete pogriješiti. Isto vrijedi i za nijanse jer se nosi baš sve, od snježno bijele i biserno bijele do prljavo bijele.

4. Špičaste gležnjače

Za jedne dobra, a za druge loša vijest. Ako volite modele gležnjača s naglašenim vrhom, onda ste došli na svoje. Osim klasičnog oštrog špica, ove sezone pojavljuje se i kvadratna varijanta špica.

5. Gležnjače s platformom

Platforme opet vladaju. Glavno pravilo za proljeće 2022. glasi – što više, to bolje. Ako volite visoke platforme, nećete imati nikakav problem u potrazi za idealnim modelom jer ih ove sezone definitivno ne nedostaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju