Kada je prije dvadeset godina prvi put u ulozi novinarke došla u Cannes na filmski festival, Ivana Nanut znala je kako je to tek jedan divan početak prijateljstva s filmskim festivalima i holivudskim zvijezdama. Otada je intervjuirala mnoge holivudske i europske zvijezde, a svaka slavna osoba na svoj je način ostavila dojam na Ivanu.

Neke holivudske zvijezde novinarku su posebno impresionirale i svojim šarmom, a nama je otkrila koji su glumci koje je intervjuirala bili najšarmantniji – neki od njih poznati su veliki šarmeri, a neki su je ugodno iznenadili svojim šarmom, koji možda ne iskače na prvu.

Keanu Reeves
Možda se neće svatko složiti sa mnom da je Keanu Reeves najveći šarmer, ali on ima taj cijeli paket – i šarm, i dobrodušnost, i skromnost, i nesebičnost i još je kul. Poznato je kako je svoju zaradu od filma Matrix, oko 75 milijuna dolara, podijelio ekipi za specijalne efekte i kostime, smatrajući kako su i oni zaslužni za njegov uspjeh, a kaskaderima motore Harley Davidson. Ako to nije šarmantno, onda ne znam što jest.

Nekoliko puta smo se susreli i svaki je puta bio toliko jednostavan, prizeman i pristupačan, da jednostavno... Gledajući u njega zaboraviš što si ono htio reći. I da, jedva čekam u prosincu 'Matrix 4'.

George Clooney, Brad Pitt
Kakva bi to bila lista najvećih šarmera bez Pitta i Clooneyja. Nije slučajno da obojica zarađuju na desetke milijuna dolara po filmovima, nije slučajno da već desetljećima uživaju slavu, a gdje god se pojave imaju vojsku obožavatelja diljem svijeta.

Prilikom dolaska na premijeru uvijek će doći dovoljno rano da se prvo nekih sat vremena potpisuju i fotografiraju s obožavateljima, što ne čine svi, dapače, vrlo mali broj njih, a kako upravo za njihove filmove uvijek bude najveći broj fanova i novinara, uvijek morate biti spremni za kaos.

Dok odgovaraju na pitanja novinara, to sam češće primijetila kod Clooneyja, novinarke su sređene kao da će sada s njim pod ruku prošetati crvenim tepihom, a dok odgovara na njihova pitanja, da nemaju uši, smijale bi se oko cijele glave. Clooney je još, pritom, i veliki zafrkant pa je još više time i razgovor s njim i zabavan jer će svaku rečenicu izokrenuti u šalu, često i na svoj račun.

Brad je više kuler, na prvu djeluje dosta rezervirano, ne voli govoriti o svom privatnom životu, ali nema veze, i najdosadniji odgovor iz njegovih usta zvuči zanimljivo i plijeni pažnju.

Slika nije dostupna Odabir naših čitateljica: Glumac kojeg želite vidjeti kao novog Jamesa Bonda

Michael Douglas, Sir Michael Caine, Sir Anthony Hopkins, Robert Redford
Bez obzira na godine, neki glumci su vječni. Pogled oči u oči Roberta Redforda ostavlja te bez riječi, britanski šarm i naglasak Michaela Caina je neodoljiv. Iako je Hopkins na prvi pogled, dok vam prilazi, pomalo dramatičan i teatralan, već nakon prvog pitanja jasno vam je da je riječ o glumcu koji ti se obraća s poštovanjem i koji je zainteresiran za pitanje koje si mu postavio.

Isto je bilo i s Michaelom Douglasom, kojem se, poput svih gore navedenih, diviš zbog svih njegovih uloga i filmova kakve danas rijetko imaš prilike gledati, a ispred tebe stoji živuća legenda, koja s takvim guštom odgovara na pitanja o svojoj prošlosti bez obzira na to je li riječ o lošim ili dobrim životnim odlukama. Nema zabranjenih tema i pitanja.

Benicio Del Toro
Benicio također ima sve - šarm, izgled, visinu i, naravno, odličan je glumac. Na prvi pogled odaje dojam samozatajnog, šutljivog i nenametljivog muškarca, ali već nakon nekoliko minuta razgovor s njim pretvara se u ugodnu konverzaciju za koju poželiš da traje duže od desetak minuta, koliko sam, nažalost, imala na raspolaganju.

Odmah na početku razgovora najčešće po stisku i uvodnom čavrljanju dok se još nisu upalile kamere procjenjujem kakve su volje pa u tom smjeru vodim razgovor. Iako je s Beniciom bio dogovoren intervju u devet ujutro, što je prilično rano s obzirom na to da se nalazimo u Cannesu na filmskom festivalu, a on je večer prije imao premijeru filma, a nakon toga i prigodni party, bio je dobro raspoložen, pričljiv i što je najvažnije, opušten.

Bill Murray, Will Ferrell
Billa Murraya susrela sam nekoliko puta i svaki je put bio iznimno dobre volje, spreman za razgovor o svemu i svačemu. Kod njega uvijek moraš biti spreman očekivati neočekivano, jer na postavljeno pitanje on odgovara nešto  što nema nikakve veze s pitanjem, već što mu prvo padne na pamet. Ponekad to bude i protupitanje, često ostaneš s upitnicima nad glavom - 'što je pjesnik time htio reći', ali uvijek se potrudi, svjesno ili ne, da razgovor bude zanimljiv, neobičan i drugačiji.

S druge strane pak Will Ferrell, moj omiljeni komičar, isti je kao i na velikom platnu. Jednostavno ne možeš imati ozbiljno lice dok ti prilazi, dok mu postavljaš pitanje, a kamoli dok ti odgovara. Teatralan je, zabavan, pametan i svakako šarmantan. Jedan je od onih glumaca kojem se diviš kao glumcu, ali i kao poslovnom čovjeku - nedavno je prodao uspješnu web stranicu 'Funny or Die', koja je godinama nasmijavala publiku svojim komičnim videima, a i jedan je od producenata odlične američke serije 'Nasljeđe'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju