Glumica Natalie Portman svojom je odjevnom kombinacijom na ovogodišnjoj dodjeli Oscara odlučila upozoriti na izostanak žena među nominiranima u kategoriji za najboljeg redatelja.

Glumica je, naime, na crveni tepih stigla odjevena u Diorov plašt na čijim su rubovima bila izvezena imena žena koje su ove godine zanemarene u kategoriji režije. Među redateljicama čije se ime našlo na plaštu su Greta Gerwig (Male žene), Lorena Scafaria (Hustlers) i Lulu Wang (The Farewell).

Na pitanje zašto ima imena redateljica na svom plaštu, oskarovka je odgovorila kako im je željela odati priznanje na suptilan način.

Slika nije dostupna 10 holivudskih dama koje su "fulale" s izborom haljine na Oscarima

Slika nije dostupna Tajni dodatak u torbici 10-godišnjakinje na kojem bi joj pozavidjele trostruko starije glumice

Među nominiranima za najboljeg redatelja bili su Martin Scorsese (Irac), Todd Phillips (Joker), Sam Mendes (1917), Quentin Tarantino (Bilo jednom... u Hollywoodu) i Bong Joon Ho (Parazit), koji je otišao kući s kipićem.

Ovo nije prvi put da je glumica odlučila skrenuti pozornost na izostanak nominiranih žena u toj kategoriji. Prije dvije godine, kada je predstavljala ovu kategoriju na pozornici, rekla je "a sada evo nominiranih samo muškaraca".

Ispod plašta sa snažnom porukom, glumica je imala raskošnu Dior haljinu od crnog tila ukrašenu zlatnim vezom. Radi se o haljini iz proljetne Couture kolekcije kojoj su visoki ovratnik, lepršavi donji dio i pleteni pojas haljini dali grčku vibru.

Snažno i elegantno izdanje glumica je zaokružila okruglim zlatnim naušnicama, nježnim make-upom i blago valovitom kosom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju