Minival i natapirana kosa, plastični nakit u neonskim bojama, kombinacija plavog sjenila za oči i crvenog ruža samo su neki od stilskih obilježja osamdesetih godina prošlog stoljeća koja su popularizirale slavne dame od Kim Wilde do Madonne.

Madonna je svoju samostalnu glazbenu karijeru započela upravo u ovoj dekadi, u kojoj je i ponijela prestižnu titulu kraljice popa. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i sposobnosti audiovizualne transformacije, postala je ikona glazbe koju danas brojni pokušavaju oponašati.

Prve korake u glazbenoj karijeri u osamdesetima napravila je i australska džepna Venera Kylie Minogue, ali i Njujorčanka osebujnog stila Cyndi Lauper, koja je oduševila žene diljem svijeta svojem verzijom pjesme "Girls Just Want To Have Fun".

Razlika je očita: Slavne dame istih godišta s plastičnim operacijama i bez njih Sandra Bullock i Monica Bellucci (1964. godište) Priscilla Presley i Helen Mirren (1945. godište) Renée Zellweger i Christy Turlington (1969. godište) +6 Tori Spelling i Heidi Klum (1973. godište)

Slika nije dostupna Kako 10 kultnih glumica i zvijezda današnjice izgleda u istim godinama

Glazbenim ljestvicama dominirale su i pjesme tada već etablirane i legendarne Tine Turner i Steve Nicks, kao i Annie Lennox, koja je tada bila dio iznimno uspješnog dua po imenu "Eurythmics".

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako danas izgledaju neke od najslavnijih pjevačica iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju