Glazbenik Questlove na ovogodišnjim Oscarima bio je zadužen za glazbenu podlogu tijekom dodjele prestižnih nagrada Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti u Los Angelesu.

Iako su mnogi zbog skromnije i manje dodjele došli u napast odabrati ležernija izdanja za crveni tepih, produkcija ovogodišnjih Oscara savjetovala je nazočne protiv takve odluke. Questlove je iznenadio mnoge te se odlučio poigrati delikatnom granicom između udobnosti i glamura.

Slika nije dostupna Totalni flop? 12 najgore odjevenih dama na 93. Oscarima o kojima se priča

Uz klasično crno odijelo i odgovarajuću zaštitnu masku za lice, glazbenik je za šetnju crvenim tepihom odabrao kroksice. Američki brend gumenih natikača češći je izbor za plažu i odlazak u tjednu nabavku špeceraja nego za svečano događanje.

Da bi cijelom izdanju podario dozu glamura, odlučio se za svjetlucavi model pozlaćen sprejom u boji prestižnog kipića koji se noćas dodjeljivao najboljima u filmskoj industriji. Ne čudi stoga što su mnogi s čuđenjem gledali u noge Questloveu.

Protiv volje producenata išla je i Chloé Zhao, dobitnica Oscara za najbolju režiju za film Nomadland, koji je Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti proglasila i najboljim ostvarenjem ove godine.

Slika nije dostupna Neočekivan oskarovski trend: Izdanja s golim trbuhom na ovogodišnjem crvenom tepihu

Kineska je redateljica tijekom sezone dodjela u nekoliko navrata dokazala da je ljubiteljica opuštenog stila, a preko Zooma se uključivala u ceremonije u jednostavnom T-shirtu i trenirkama. Za oskarovski crveni tepih odabrala je Hermesovu haljinu iz kolekcije za jesen/zimu 2021. godine te je sparila s udobnim parom običnih bijelih tenisica.

Jesu li i udobni odjevni komadi postali dio novog normalnog na crvenim tepisima, pokazat će vrijeme.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju