Postoji li žena koja nema onaj jedan omiljeni parfem kojeg se više ne može pronaći u trgovinama? Skupili smo deset mirisa koje nismo prežalile i koje bismo najradije opet vidjele na policama parfumerija i drogerija.

Roberto Cavalli Just Cavalli Pink
Intenzivna, živahna kombinacija opojnog mirisa koji esenciju ljeta destilira u egzotičnu voćno-cvjetnu aromu koju žele nositi i žene i muškarci. Gornje note kore breskve, hibiskusa i bijelog ljiljana opčaraju osjetila vodeći do cvjetnog srca sastavljenog od svježeg božura i bugarske ruže u kombinaciji s mekom i kremastom tijarom. Topla baza jantara, mošusa i ružinog drveta stvara savršenu pozadinu za ovaj parfemski vrt ljetnih mirisa.

Moschino OH! De Moschino
Lagani cvjetni parfem iz 1996. godine namijenjen onima koji se osjećaju mladima u srcu. Gornje note čine breskva, marelica, bergamot i ljubičica, u srcu osvajaju zavodljiva ruža, iris, jasmin i heliotrop. Miris završava toplinom cedra, sandalovine, vanilije i jantara.

Laura Biagiotti Venezia
Parfem tople, drvenasto-začinske i orijentalne arome vrlo popularan devedesetih godina. Čep bočice podsjeća na toranj crkve u Veneciji. U gornjim notama nalazi se talijansko sukulent voće sa zelenim akordima breskve, šljive i bergamota; srce čine ruža, začinski karanfil, intenzivan cimet i iris. Sandalovina, tonka bobice, vanilija i benzoin zaokružuju ovu mirisnu priču u bočici.

Slika nije dostupna 10 parfema za koje će vas uvijek pitati "Koji to parfem nosiš?"

By Dolce & Gabanna Woman
U bočici divljeg leopard printa krije se vrlo ženstveni miris, topao i intenzivan s puderastim, mošusnim tragom. Svježina sicilijanske klementine i bergamota harmoniziran s mirisom đurđice vodi do srca parfema sačinjenog od barokne ciklame i đurđice spojene s opojnim ljiljanom, orhidejom i cedrom koje slijedi topla baza sačinjena od sandalovine, vanilije, kave i mošusa.

Naomi Campbell Sunset
Ženstven i vrlo senzualna miris iz 2004. godine, miris predosjećaja noći, doba kada sunce u zalasku miluje svojim toplim zrakama oslobađajući naše osjećaje od vrućine i dnevnih briga, pozivajući na užitke. Svježe otvaranje bergamota i sočne lubenice vodi do elegantnog srca ruže i đurđice. Bazne note čine vanilija i amber.

Cartier So Pretty
Parfem sa stilom i istinskim aristokratskim štihom iz 1995. godine. Gornje note obuhvaćaju voćnu harmoniju: mandarinu, neroli iz Tunisa, sicilijanski bergamot, jasmin i kupinu. Srce uključuje iris, ružu i dijamantnu orhideju korištenu prvi put upravo u ovom parfemu. Bazu čine vetiver, sandalovina, mahovina, benzoin i mošus.

Jennifer Lopez Deseo
Parfem inspiriran vrtom Jennifer Lopez u koji je diva pozvala svoje suradnike da u večernjim satima prošeću kroz njeno malo carstvo i predstave zanosni miris u bočici oblika nebrušenog dijamanta. Gornje note donose akorde bambusovog lišća koje kao da se lagano ljulja na talijanskom povjetarcu sicilijanskog slatko svježeg bergamota, yuzua i intenzivno cvjetne note frezije. U srcu su zvjezdasti jasmin, ružičasti geranij, uz cvjetove naranče i francusku mimozu. Baza senzualno dodiruje notama mošusa, sandalovine, ambera, uz hrastovu mahovinu, atlas cedar i pačuli.

Britney Spears In Control Curious
Limitirano izdanje parfema iz kolekcije Curious kojeg se opisuje kao slatki i seksi, romantično ružičast i opasno crn. Kompozicija je senzualna mješavina vanilije i mošusnih nota, crème brûléea i ponoćne orhideje. Miris se otvara sočnom notom lokvat voća. U srcu se harmoniziraju ponoćna orhideja, crème brûlée, crna vanilija i kristali tonke. Bazne note su zašećerena sandalovina i mošus.

Dior Tendre Poison
Miris paradoksa koji ujedinjuje drskost i šarm, opojan je, ali nježan. Suptilna harmonija svježih i slatkih nota cvjetnog srca simbolizira ženu iza čijeg se krhkog izgleda krije velika strast. Gornje note galbanuma i mandarine slijede frezija i naranča u srcu. Donje note su tople i suptilne sadržavajući sandalovinu i vaniliju.

Ralph Lauren Ralph Hot
Orijentalni miris s izraženom aromom vanilije lansiran 2006. godine. Parfem sadrži začine, limetu, amber, lišće smokve, mandarinu, mošus, orhideju, cvijet badema, vaniliju, jasmin, sandalovinu i pelargoniju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju