Pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević oduvijek voli eksperimentirati s modom. Često je znamo viđati i u klasičnijim izdanjima, ali i intrigantnim odjevnim kombinacijama. Takva je i najnovija koju je podijelila sa svojim pratiteljima na Instagramu.

Nemojte se bojati biti drugačiji. Bojte se biti kao svi drugi, napisala je Lana uz fotografiju na kojoj nosi kombinaciju s poprilično neobičnim uzorkom.

U pitanju je - kravlji uzorak. Primjerice, na zmijski, leopardov ili zebrin odavno smo navikli, ali kravlji uzorak stvarno rijetko viđamo u street style kombinacijama domaćih ljubiteljica mode.

Iako se baš i nije udomaćio u mainstream modi, kravlji uzorak redovit je gost kolekcija brojnih svjetskih dizajnera i modnih kuća.

Ovaj trend započeo je Jeremy Scott u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2016. godine. Američki dizjaner koji je 1997. pokrenuo vlastiti brend, a 2013. preuzeo poziciju kreativnog direktora modne kuće Moschino, poznat je po svojim živopisnim kolekcijama u kojima uvijek ima mjesta za neobične motive.

Zato nikoga nije iznenadilo kada je na pistu 2016. godine poslao modele odjevene u komade s kravljim uzorkom.

U narednim godinama sve češće smo ga viđali i u kolekcijama drugih brendova. Modna kuća Burberry lansirala je efektne suknje mini kroja u kolekciji za proljeće/ljeto 2019. godine.

Brend Off-White prerano preminulog dizajnera Virgila Abloha oduševio je interpretacijom uzorka u plavoj boji u kolekciji za jesen/zimu 2020. godine.

Zavirite u galeriju i pogledajte koje poznate dame s inozemne scene vole nositi kravlji uzorak.

Nosite li odjevne komade s kravljim uzorkom?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju