Matija Vuica napravila je pravi modni spektakl u marini hotela Martinis Marchi na Šolti. Okupljeni gosti, ali i svi stanovnici mjesta uz nezapamćen interes smješteni su uz pistu dužine 150 metara pod vedrim zvjezdanim nebom u sumrak.

Prikazano je četrdeset kreacija, a svaka je ručno rađeni unikat jedinstvenog potpisa, napravljen od najfinije svile i detalja od čipke, kristala, svjetlucavih stakalaca i reflektirajućih zrcala. Kreacije su predstavljale 40 godina umjetničkog djelovanja Matije Vuice, koja bez iznimke svakom novom kolekcijom piše novu modnu povijest, spaja svijet mode, bajki i čarobnih priča, redovito inspirirana autentičnim hrvatskim kulturnim i etno nasljeđem i slavenskom mitologijom.

Instalacije na glavama modela koje su prkosile gravitaciji svojom voluminoznošću, izrađene su od lokalnog otočkog raslinja te je svaka izvedena u kombinaciji s haljinom.

Napravljene su od vinove loze, korijena posušenih stabala, borovine i makije te oblikovane u konstrukcije u različitim formama koje su s dodacima od svile u boji haljine bestežinski lebdjele oko glava modela te simulirale let mističnih zmajeva, zaštitnika otoka.

Gusarske lađe i drveni brodovi svilenih jedara plovili su ovom prilikom kao zvijezde večeri pistom, na glavama modela. Kao detalj u dijelu kolekcije koji se bavi tematikom drevne Atlantide, poslužila je i neizostavna otočna agava, sinonim za čuvanje dragocjenih kapi vode koja na otoku život znači.

Autorsku glazbu skladanu za potrebe modne revije, potpisuje Jurica Popović, a defile uz vatromet prošao je uz taktove hita "Linđo".

Spoj duha starog i novog vremena te predivan dvorac kao scenografija u jedinstvenoj modnoj bajci Matije Vuice sigurno će se još dugo prepričavati te ponijeti sa sobom kao uspomena sa Šolte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju