Kada je vidjela oglas u kojem se poklanjao regal za dnevni boravak, Majdi Mirković iz Pule, mami osmero djece, u trenu se stvorila slika njezine savršene kuhinje. Stari smeđi regal dobio je potpuno novo ruho, a Majda kuhinju iz snova.

Mogu za sebe reći da sam jako kreativna osoba. Oduvijek imam inspiracije kako da stare stvari zasjaju novom namjenom, novim ruhom. Inače radim unikatne slike od starih zavjesa, raznorazne dekoracije, i, ono što bas obožavam, bavim se organizacijama vjenčanja, kaže Majda Mirković, koja sa svojom velikom obitelji živi u Puli.

Muž Antonio i ja zajedno smo više od 20 godina i imamo osmero djece, što sve ostavlja u čudu u današnje vrijeme, dodaje.

Ova kreativna mama maštala je o svojoj idealnoj kuhinji, a s obzirom na to da ih je u obitelji puno, treba im puno mjesta u kuhinji.

Sa suprugom je gledala kuhinje po salonima namještaja, ali one koje su se njoj sviđale bile su jako skupe.

Listajući Marketplace naišla je na oglas jedne gospođe da poklanja regal za dnevni boravak i Majdi se u trenu stvorila slika njezine savršene kuhinje.

Pokazala sam regal mužu, rekla mu što sam zamislila, uz malo računanja, mjerenja i preinaka zaključio je da je izvedivo. S obzirom na to da se radilo o regalu, muž je sve rastavio te svaki ormar i police posebno kratio po dubini. Napravio je nekoliko dodatnih polica da dobijemo jednu cjelinu i da imamo puno prostora.

Htjela sam spoj skandinavske kuhinje (zato elementi idu od stropa i malo niže iznad kuhinjske ploče) i shabby chic stila. U kuhinji smo ostavili stare prvobitne grede na stropu. Oduvijek me privlačio stari namještaj i rustikalni stil. 

Radovi su još u tijeku, doduše završni, ali ima još posla oko kuhinje, otkriva 41-godišnja mama te dodaje kako je u većini kućnih projekata koje sami rade ona mozak pun ideja, a muž ruke koje ih sprovode u djelo jer, kako ističe, zaista sve zna raditi.

Odlučili su se za dvije boje u kuhinji, gornji elementi obojani su u bijelu kako bi se dobilo na svjetlosti i veličini, a donji dio u tamnosivu.

Pločice na zidu i laminat na podu također su u sivim tonovima.

Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj - 4 Nova boja - i kuhinja kao nova! Jedan potez dovoljan da stari ormarići zablistaju

Slika nije dostupna Kuhinjica je savršenstvo! Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar

Muž se jako razumije u farbanje i boje s obzirom na to da je kao antikorozist radio skoro 20 godina. Kako ima profesionalnu špricu, i farbanje je bilo lako. Prvo je ošpricao međupremaz, lagano se pobrusilo, zatim je stavljena polumat bijela boja, dvije ruke.

Donje fronte naše stare kuhinje smo odlučili iskoristiti. Na njih smo stavili, odnosno dodali ukrasne lajsne i opet međupremaz, pobrusili i nanijeli završnu polumat tamnosivu boju u dvije ruke.

Sve zajedno u našu kuhinju uložili smo oko 800 kuna, ispričala je Majda.

Tako je nekad stari regal za dnevni boravak postao kuhinja iz snova.

Uz malo mašte, truda i volje, i malo novaca, što je, vjerujem, svima bitno u današnje vrijeme, puno je starih stvari iskoristivo i gotovo sve može postići neku namjenu, poručuje kreativna mama osmero djece.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju