Zbog dužih i toplijih dana polako mijenjamo našu garderobu pa smo iz debelih jakni uskočili smo u one kožnate, traper jakne i balonere. Promijenili smo i omiljene boje lakova za nokte pa smo s tamnih prešli na svjetlije i življe nijanse.

A dolazak proljeća idealna je prilika i za neki novi parfem. Ako ste i sami u potrazi za novim mirisnim miljenikom možda vam možemo pomoći.

U nastavku teksta izdvojili smo nove parfeme na kojima su vodeći svjetski parfumeri radili cijelu zimu kako bi nam na proljeće ponudili uzbudljive nove mirise. Pa krenimo.

1. Mochino Toy 2 Bubble Gum

Prva stvar koja će vas privući kod ovog parfema je njegovo pakiranje. Ovaj miris uokviren je u obliku ikonskom medvjedića, a prozirna bočica i čep nude dodir savršene ružičaste elegancije.

Moschino Toy 2 Bubble Gum pokazuje nam zabavnu stranu mirisa i dodaje pop vibracije ružičastoj priči. Kompozicija mirisa koji se ističe zapaljena je živahnim notama žvakaće gume, slatke, začinjene i intenzivne.  Kandirani citrusi dolaze zajedno sa sočnom breskvom i začinima, uranjajući u koktel elegantnih drvenastih nota i mošusa.

Posvećen je svim ženama ovisnima o ružičastom. Radi se o parfemu koji oslobađa od negativnih misli, te obavija tijelo i stimulira um.

2. Juliette has a gun Pear Inc

Misli koje je tvorac ovog parfema imao na umu dok ga je stvarao bile su one o povratku toplih sunčanih dana kao i one o najdražem mu voću, kruški koja se u zdjeli s voćem izdvaja oblikom. Ovaj osvježavajući miris s gurmanskim primjesama odlikuje voćni mošus pojačan Ambroyanom i kruškom, poput obećanja prekrasnog ljeta.

Radi se o nestašnom parfemu koji će vam mamiti osmijeh na lice svaki put kad ga stavite. Ovaj svježi miris savršen je za proljeće, posebno ako volite notu kruške. Zabavan je i možete ga nositi u svim prigodama tijekom kojih će vam biit podsjetnik na sreću, sunčane dane i pozitivu. Ovo je jednostavno jedan sretan miris.

3. Giorgio Armani beauty Sì Eau de Parfum Intense

Si Eau de Parfume Intense je još intenzivnija i sofisticiranija interpretracija klasičnog ženskog mirisa koji utjelovljuje samopouzdanje i energiju. Posvećen je emancipiranim, slobodnim ženama koje se usuđuju prihvatiti svoju najintenzivniju stranu.

Ovaj miris kao i njegov preteča iz 2013. godine senzualan je i zavodljiv te slavi hrabrost žena koje potiče da pišu vlastita pravila i žive život punim plućima.

Radi se o orijentalnom voćnom chypre mirisu kojem gornju notu čini nektar crnog ribiza, u srcu su pelin i ruža, a u osnovnim notama su pačuli i benzoinska smola.

4. Byredo Mixed Emotions

Mixed Emotions by Byredo je drveni aromatični miris predstavljen 2021. godine. Gornje note čine crni ribiz i mate, u sredini su čaj i list ljubičice, a bazne note su breza i papirus. Ovaj miris osmišljen je kako odraz burne prirode našeg doba.

Nastao je sa željom da se fragmentirana sjećanja i apstraktne ideje pretoče u miris. Ugodan je i umirujući, nosiv tijekom cijelog dana. Osim toga istovremeno je hrabar i osježavajući i potiče dobro raspoloženje.

5. Issey Miyake A Drop d'Issey

Ovaj parfem poziva žene da svijet pogledaju iz nove perspektive, d otkriju skrivenu ljepotu prirode. Istodobno je, kažu njegovi tvorci, i povećalo. Otvara vam um na način da se divite onome što vaše oči ne mogu vidjeti. Gornje note ovog parfema čine bademovo mlijeko i damaska ruža, u sredini su jorgovan, jasnim, solarne note, zvjezdasti anis i cvijet naranče, a bazne note su mošus, amboksan, vanilija i atls cedar.

Parfem je to koji će vas osvojiti svojim čistim, luksuznim izgledom. Žene koje su ga probale kažu da osvaja na prvi njuh, a jednom kada vas osvoji neće biti prigode u kojoj ga nećete poželjeti nositi.

6. Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Narciso Rodriguez Musc Noir For Her odaje počast snažnoj mističnosti unutarnje ljepote žene i njezinoj urođenoj senzualnosti. Nadahnuta originalnim For Her parfemom, ova verzija reinterpretira i istražuje tajnu kultnog mirisa. Najnovije poglavlje u ovoj kolekciji mirisa i dalje odaje počast beskrajno tajanstvenoj prirodi ženske senzualnosti.

Gornja nota parfema je šljiva, u sredini su mošus i heliotrop, dok bazu čini jelenja koža. Ovaj elegantni parfem idealna je proljetna dnevna varijanta, ali nećete pogriješitit ni ako ga stavite za romantičnu večeru.

7. Miss Dior Rose'n'Roses

Već je iz imena jasno o kakvom se mirisu radi. Miss Dior Rose'n'Roses cvjetni je miris bogate Grasse ruže koja je osvježena bergamotom i pojačana intenzitetom note bijelog mošusa. Ovaj parfem koji utjelovljuje cvjetnu raskoš ima moć odvesti vas na cvjetna polja. Idealan je za proljeće i sve prigode.

Srce Miss Dior Rose N'Roses mirisa vijori začinskom eksplozijom Grasse ruže koja raste na poljima Grasse-a. Uzgajaju je partneri kuće Dior, a u skladu s tradicijom ručno se bere svake godine u svibnju kako bi se sačuvala sva svojstva ovog dragocjenog nježnog cvijeta.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju