Mirisi nam popravljaju raspoloženje, bude uspomene, podsjećaju nas na stvari koje volimo, oni su često ona točka na "i" u procesu spremanja koja svaku kombinaciju podigne na jednu novu razinu.

Mirisi mogu biti i detalj kojim ćemo proslaviti dolazak proljeća - a ima li boljeg načina na koji to učiniti nego nekim novim proljetnim mirisom koji je stigao na police parfumerija da uljepša tople i sunčane dane i mjesece pred nama.

Kada su u pitanju mirisi, ukusi su različiti, ali na kraju svatko uspije pronaći onaj jedan koji mu najbolje pristaje. Ako ste spremni za proljeće, nove početke i nove mirise, zavirite u ostatak teksta, gdje smo izdvojili osam novih mirisnih ljepotana koji možda završe i u vašem ormariću.

1. Lancome - Oui, La Vie est Belle

Deset godina nakon slogana La Vie est Belle (Život je lijep) Lancôme je obnovio svoj bezvremenski manifest sreći uz riječi: Oui, La Vie est Belle (Da, život je lijep).

Gornje note mirisa čine malina, bergamot i ružičasti papar, u sredini su ruža i ylang-ylang, dok bazu čine slatke note, iris i pačuli. Svi oni spojeni su u čarobnoj bočici.

Chanel No. 5 Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Dame koje su već isprobale ovaj miris kažu da se radi o predivnoj, na neki način odrasloj verziji originala u koju se lako zaljubiti. Miris je otmjen, a posebno dobro funkcionira u svečanim prigodama.

2. Juliette Has A Gun - Magnolia Bliss

Mir u bočici riječi su kojima njegovi kreatori opisuju ovaj miris. Cilj je bio u teškim vremenima kroz koja prolazimo stvoriti dozu blaženstva. Ova cvjetna kompozicija magnolije u koju su upletene i slasna nota šljive Mirabelle i osvježavajuća esencija bergamota u tome je i uspjela.

Ljubiteljice parfema kažu da je njegov miris ugodno iznenađenje. Radi se o lijepom, razigranom, proljetnom mirisu koji će dodatno uljepšati proljetne dane.

3. Ferragamo - Signorina Ribelle

Povodom desete godišnjice lansiranja ženskog mirisa Signorina Feraggamo je novom kolekcijom Ferragamo Signorina odao počast različitim ženskim osobnostima, poštujući osebujne okuse i ostajući vjerni sebi. Dio kolekcije je i Signorina Ribelle, mješavina u kojoj se razotkriva svijetla i divlja strana fuksije, a koja je obogaćena cvijetom frangipanija i sladoledom od vanilije.

Slika nije dostupna Sedam parfema koje podjednako obožavaju i žene i muškarci

Ljubiteljice mirisa opisuju ga mekim i ženstvenim, a istovremeno razigranim parfemom koji izaziva ovisnost. Radi se o mirisu koji budi dobre osjećaje i koji savršeno funkcionira u svim prigodama.

4. Narciso Rodriguez - For Her Musc Noire Rose

Ovaj cvjetno-jantarni miris za žene još je jedan od onih koji je stigao na vrijeme da nam uljepša 2022. godinu. Gornje note su šljiva, bergamot i ružičasti papar, u sredini su mošus, ruža i tuberoza, a bazna nota je vanilija.

Ako se pita njegove ljubiteljice, u ovoj bočici spojeno je sve što u parfemu traže, pa je mnogima u najkraćem roku postao zaštitni znak. Lagan je, ženstven i očaravajući - kao stvoren za svaki dan.

5. Zadig&Voltaire - This is Her! Vibes of Freedom

Gornje note čine kruška i božur, u sredini ovog mirisa su jasmin i ruža, dok bazu čine kesten i šlag. Ako se pita ljubiteljice ovog mirisa, radi se o savršenom spoju i mirisu zbog kojeg će vas na ulici zaustavljati s pitanjem "Koji to parfem nosiš?".

Samo nekoliko kapljica bit će dovoljno da se osjećate kao kraljica, a miris će se posebno svidjeti vječnim romantičarkama.

6. Giorgio Armani - Sì Passione Éclat

Ovdje se radi o novoj snažnoj i blistavoj interpretaciji prepoznatljivog mirisa Sì. Parfemska voda Sì Passione Éclat utjelovljuje odvažno i moderno izdanje ženstvenosti te prenosi živu snagu strasti koja unosi žar u život i daje mu svrhu. U prepoznatljivoj crvenoj bočici spojeni su crni ribiz i kalabrijski bergamot, zatim majska i damask ruža, a tu su i bijeli mošus i vanilija s Madaskara.

A kakav je ovaj miris damama koje su ga isprobale na svojoj koži? Kažu da se radi o predivnom mirisu u koji se zaljubljuje na prvi pogled, a koji podsjeća na proljetna jutra. Mnoge su ga zato već uvrstile na popis omiljenih proljetnih parfema.

7. Pupa - Vamp! Red

Iz Pupe poručuju da se radi o parfemu čije nošenje zahvaća sva osjetila, a izgled bočice inspiriran je legendarnom Pupinom VAMP! maskarom, i to u tri boje. Tu su crvena, crna i roza bočica. Mi smo ovaj put izdvojili senzualni crveni miris koji posjeduje zavodljive note bergamota i ružičastog papra pružajući početnu privlačnost i karakter. Kakaov prah u baznim notama stvara gurmanski miris kojeg se nemoguće odreći.

Dame koje ga već imaju na svojoj polici kažu da se radi o ugodnom, lijepom i senzualnom mirisu koji se isplati imati u kolekciji za svaki dan, ali i posebne prigode.

8. Zara - Captivatingly Paris

U ponudi za proljeće Zara ima cijeli niz novih mirisa. Tu su Zara Gardenia, Tuberose, Fields of Nightfall, Orchid, Twilight Mauve... Ipak, mi smo odlučili izdvojiti Captivatingly Paris.

Ovaj miris plod je suradnje popularne Zare i luksuznog brenda mirisa Jo Loves, koji je osnovala Jo Malone. Otkriva note kruške, ruže i mošusa. Ljubiteljice ovog mirisa kažu da je ženstven, nježan, topao i prilično dugotrajan. Svidio se čak i damama koje obično ne preferiraju ružu, koja je u ovoj mješavini lagana i budi sretne osjećaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju