Prije 15-ak godina rijetko tko je mogao pretpostaviti da će street style postati važan koliko i tjedni mode.

Upravo se to dogodilo zahvaljujući eksploziji društvenih mreža, prije svega Instagrama, koji je postao glavno okupljalište trendseterica.

Trendovi s modnih pista prvo zažive u njihovim odjevnim kombinacijama, a zatim pronađu put do naših jer ponekad jednostavno moramo imati neku odličnu torbu ili štikle koje smo vidjeli na svojim omiljenim profilima. Stranica Who What Wear objavila je svoja predviđanja o najnovijim street style trendovima koji će u narednim mjesecima zavladati ulicama, a u nastavku provjerite koji će to komadi i dodaci dominirati prema njihovoj procjeni.

1. GLAMUROZNE TRENIRKE

Zaboravite na sportska izdanja, trenirka je odavno postala odjevni komad koji se nosi uz štikle i elegantne torbice. Njezina popularnost u ovoj glamuroznijoj varijanti ne pada, pa se očekuje kako će i u narednim mjesecima biti rado viđena u street style izdanjima.

2. ODIJELO U… ČIZMAMA!

Ponekad glavna značajka trenda nije odjevni komad sam po sebi, nego način na koji taj komad nosimo. Čizme do koljena inače kombiniramo s vrlo uskim hlačama ili suknjama i haljinama, ali ovaj trend predlaže da u njih "utrpamo" hlače od odijela.

3. "SHEARLING" KAPUTI I JAKNE

Ako nas vrijeme ne zezne i proljeće ipak požuri, zimu bismo trebali ispratiti u ovim starim favoritima.

Street style izdanje Valentine Matošević Dama iz Zagreba u Zarinim čizmicama koje i dalje vladaju špicom

Street style ljepotica s Cvjetnog trga Divna "darkerica" s Cvjetnog trga: Četiri "obična" komada dovoljna za dojam od milijun dolara

4. NEUTRALNE NIJANSE

S prvim danima proljeća imamo naviku oprostiti se od neutralnih nijansi i prebaciti se na žive boje, ali izgleda da ćemo ove godine malo dulje uživati u bež tonovima.

5. UPEČATLJIVE TORBICE

Zaboravite i na torbice u neutralnim bojama. Svoje odjevne kombinacije nadopunite ludim modelima s raznim dodacima ili aplikacijama. Što šarenije - to bolje.

6. KOŽA

Pred nama je sezona kožnatih odjevnih komada. Odaberite jedan efektan model i kombinirajte ga s drugim materijalima, a najodvažnije dame mogu nositi kožu od glave do pete.

7. RAJFOVI

Evo ih opet, ni oni ne posustaju zahvaljujući trendsetericama koje njima nadopunjavaju svoja izdanja. Baš kao i kod torbica, ne igrajte na sigurno te odaberite upečatljiv model koji neće moći proći neprimijećeno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju