Kupovina školske torbe uzbudljiv je trenutak za dijete. Ona za njega označava novi početak i ulazak u drugo razdoblje života. I dok će dijete brinuti slatke dileme oko odabira dizajna, roditelji će pak tražiti onu koja će djetetu pružiti najbolju potporu u novim školskim izazovima.

Često se prilikom kupovine školske torbe gleda isključivo na estetiku, odnosno koji lik iz crtića dijete najviše voli, koje je torba boje i koji su uzorci na njoj. No kada je u pitanju školska torba, ne bismo trebali raditi kompromise. Nepravilna školska torba može biti uzrok boli u leđima i ramenima te razlog lošem držanju školarca.

Školska torba mora odgovarati uzrastu i građi djeteta

Kod kupnje torbe najbitnije je gledati da ona odgovara djetetovu uzrastu i građi. Težište prevelike torbe bit će prilično nisko, pa postoji opasnost od pada na leđa. Osim toga, ona će djetetu smetati pri hodu i udarati ga po leđima. Zato uvijek treba gledati da torba djetetu ne prelazi ispod struka.

Dajte prednost torbama sa širokim naramenicama

Važno je paziti i na širinu naramenica, odnosno da one ne budu previše uske. Takve će se naramenice urezati u djetetovo rame pod težinom knjiga i biti uzrok boli, zato je bitno izabrati onu koja ima široke i mekane naramenice kako bi se težina torbe pravilno rasporedila.

Obratite pozornost na materijale

Pravilna torba neće negativno utjecati na zdravlje djeteta, poput običnih ruksaka koji nisu prilagođeni za nošenje velikog tereta, što često može biti slučaj s velikim brojem knjiga. Osim anatomske torbe, bitno je gledati i da je torba načinjena od nepropusnih materijala kako se sadržaj torbe ne bi smočio, a za dodatnu sigurnost u prometu torba bi trebala imati reflektirajuće površine kako bi dijete bilo lako uočljivo čak i po mraku.



Postoje brojne trgovine i webshopovi koji nude velik izbor školskih torbi zbog kojih leđa vaših mališana neće boljeti, a jedan od njih je i iOffice. Od ergonomskih ruksaka do pravih školskih torbi s ojačanjima. Izbora je mnogo, a kako je riječ o webshopu, nećete morati hodati po dućanima tražeći idealnu školsku torbu za vašeg školarca. Brojni modeli udaljeni su svega klikom miša, a jedan od njih zasigurno će zarobiti srce vašeg mališana.

Oni koji vole imati sve u istom tonu mogu se odlučiti i za komplete koji osim školske torbe sadrže i pernicu s priborom te sportsku torbu istog uzorka. Na taj način dobivate više za cijenu jedne torbe.

Osim školskih torbi i ruksaka iOffice nudi i velik izbor kvalitetnog školskog pribora pa sve možete pronaći na jednom mjestu. Od bilježnica, olovki, bojica, tempera pa do gumica. Svim tim priborom bit će potrebno napuniti djetetovu torbu, a on vam lako može biti dostavljen na vaša vrata.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju