Ovaj mali komad nakita nosit ćete cijeli život i zato o njemu treba dobro razmisliti. Prije negoli kažete "da" svojem vjenčanom prstenu, evo što biste trebali uzeti u obzir.

 

Različito prstenje

Vjenčani prsten nosi se za cijeli život, zato je vrlo bitno da je prsten koji odaberete onaj koji vam se sviđa. No ukusi se razlikuju i ono što se vama sviđa, moguće je da se neće sviđati vašem partneru. I dok ćete vi možda htjeti prsten od rumenog zlata protkanog dijamantima, vaš će ga budući smatrati ženskastim i htjeti bijelo zlato bez dodataka. Iako vjerojatno nikada o tome niste razmišljali, ne postoji pisano pravilo koje kaže da partneri moraju imati iste burme. Zato se nemojte bojati odabrati različito prstenje jer vi ste ti koji ćete ga nositi svaki dan.

S obzirom na to da se razlikuju, prstenje može sadržavati barem jedan detalj kojim ćete pokazati svoju ljubav i povezanost. To primjerice može biti neka ugravirana rečenica koja vašem partneru nešto znači ili pak njegov otisak prsta koje po narudžbi rade u zlatarnicama Mark Pjetri.

Mislite na način života kojim živite



Osim što je važno da vam se prsten sviđa, on bi trebao pristajati vašem načinu života jednako kao i vašem prstu. I dok postoji nebrojeno mnogo prekrasnih stilova i metala, ne pristaje svaki dizajn savršeno vašem načinu života, a zadnje što zasigurno želite jest to da ono ometa vašu svakodnevicu.

Vaš vjenčani prsten treba odražavati sliku koju ste za sebe stvorili i u poslovnom i u privatnom okruženju. No isto tako on mora biti praktičan. Zato oni koji u svojem poslu puno koriste ruke gdje često nešto podižu, nose, spuštaju ili pak nose rukavice za potrebe posla, trebali bi razmišljati o debljem prstenu koji bi mogao podnijeti teret a da pritom ne stvori žulj. Ako biste stavili dijamante, oni bi morali biti složeni decentno u istom poravnanju kako prsten ne bi zapinjao prilikom rada.

Ako ste spremni paziti na svoj prsten prilikom nošenja te ga skidati prije nego što se upustite u bilo kakvu aktivnost, tada bi tanak prsten bio idealan za vas. U tom slučaju možete razmišljati i o onom koji je optočen dijamantima po cijelom krugu.

Razmišljajte dugoročno



Baš kao i u modnom svijetu, trendovi se u nakitu mijenjaju iz godine u godinu. I dok se ne trebate bojati odabrati trendi komad, ipak gledajte da je to stil koji ćete željeti nositi i za kojih 20 ili 30 godina. Zlato je najčešći metal koji se bira za vjenčano prstenje jer zbog svojeg delikatnog i decentnog izgleda rijetko kad izlazi iz mode. Rumeno zlato trenutačni je hit, no imajte na umu da bi ovaj trend mogao proći isto kako je i došao.



Klasični modeli žutog i bijelog zlata su vječni, a jedne takve možete pronaći u zlatarnicama Mark Pjetri, koji osim klasičnih modela u svojoj ponudi ima i nekonvencionalne modele. Za one hrabrije koji vole nešto drugačije i ne zamaraju se time što će biti za nekoliko godina, tu je kolekcija koja obiluje detaljima i kombinira razne metale i boje zlata.
   

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju