Plavuše se bolje zabavljaju od brineta, a muškarci plavuše vole više od brineta. Ova dva najpoznatija mita o popularnosti dama s plavom kosom u drugi plan stavljaju brojne tamnokose žene, jednako atraktivne kao i njihove zlatokose kolegice.

Online izdanje američkog magazina Vogue napravilo je listu najljepših slavnih brineta svih vremena, a mi smo s njihovog podugačkog popisa odlučili izdvojiti legendarne ljepotice iz stare garde zabavne industrije.

Među njima je i američka glumica Natalie Wood. Hollywood je počela osvajati još kao dijete, a svoju prvu nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice dobila je kao 17-godišnjakinja zahvaljujući sjajnoj izvedbi u filmu "Buntovnik bez razloga".

Kada je bila dobar odabir za ulogu, niste mogli pronaći nikog boljeg od nje. Bila je sjajna glumica, kazao je jednom prilikom redatelj Sydney Pollack.

Prije dominacije platinastih plavuša poput Jean Harlow, Marylin Monroe i Jayne Mansfield, svijet je opčinila Josephine Baker, plesačica, glumica i - tajna agentica francuskog Pokreta otpora.

Odabir Voguea: 17 modnih komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru Prugasti pulover Klasična bijela košulja Bež baloner +14 Klasične mokasine

U galeriji pogledajte još slavnih žena koje se nalaze na listi najljepših brineta svih vremena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju