Ako ste niži od 160 cm, zasigurno ste se bezbroj puta našli u situacijama u kojima ste nakon kupnje morali prekrojiti odjeću, skratiti traperice, haljine i rukave, no još uvijek niste bili sigurni pristaje li vam ono što ste odabrali. U nastavku donosimo savjete o komadima odjeće koje će u svom u svom ormaru poželjeti svaka žena nižeg rasta, i to neovisno o modnim trendovima i sezoni.

1. Bluza i majice s V-izrezom

Trokut koji tvori V-izrez na bluzi ili majici čini čuda za manji torzo. Naime, odvlači pažnju s linije struka na područje vrata i prsne kosti. Kako biste takvu bluzu mogli što češće koristiti, uložite u kvalitetan laganiji materijal dugih rukava, a boju uskladite s onima koje najviše imate u svome ormaru.

2. Midi haljina


Da, znamo kako je to kada se oduševite nekom midi haljinom i već zamišljate modne kombinacije, no kada je isprobate, shvatite da se taj model na vama pretvara u maksi haljinu. Srećom, u ponudi tzv. petite modela u brojnim high street trgovinama može se naći i midi haljina po vašoj mjeri. Svakako je poželjno izbjegavati haljine koje vam padaju do gležnja jer one vizualno snižavaju figuru, no zato one 15-ak centimetara duže od linije koljena mogu stvoriti sasvim drugačiju priču.

Slika nije dostupna 12 haljina na prugice kojima ne mogu odoljeti ni najveće ljubiteljice hlača

Slika nije dostupna Od 83 do 329 kuna: 15 haljina za posebne prilike koje dobro stoje damama od XS do XL veličine

3. Hlače širokih nogavica koje vizualno produžuju nogu

Iako su se udobne hlače širokih nogavica tek posljednjih nekoliko sezona vratile na modne piste i u trgovine, vi u tom trendu možete uživati vječno. Samo pripazite na to da odaberete dužinu nogavica koja će odgovarati obući. Nosite li cipele visokih potpetica, kraj nogavice mora prekriti petu. Jedino ćete tako postići efekt vizualnog produženja nogu.

4. Traperice pravilne dužine

Kada birate nove traperice, imajte na umu i cipele s kojima ih planirate nositi. Odlučite li da to budu traperice za svaki dan koje ćete nositi uz balerinke ili mokasinke, tada trebaju biti nešto kraće (no nikada kraće od gležnja). Ako ćete pak te traperice čuvati za nešto posebnije prilike s kombinacijom potpetica, tada svakako ostavite nekoliko centimetara trapera viška.

Slika nije dostupna Mekane i ne stišću: 12 modela palazzo hlača od 65 do 199 kuna

Slika nije dostupna 15 laganijih modela hlača za dane kad ćemo opet moći šetati gradom

5. Midi kaput ili baloner

U hladnijim mjesecima dobar kaput može značajno podignuti cijeli outfit. Kako biste našli pravi balans između predugog i prekratkog kaputa za svoju visinu, birajte one koji završavaju oko linije vaših bokova. Takav će kaput dati ravnotežu cjelokupnoj modnoj kombinaciji.

6. Platforme u kojima zaista možete hodati

U želji da dobije još koji centimetar, većina žena poseže za visokim potpeticama. No nisu sve jednako vješte u nošenju cipela od 12 cm. Ako ste i vi među onima koje žele izgledati više, ali se i bojite prijeloma zgloba, posegnite za platformama. Obratite pozornost i na to da imaju kopču oko gležnja, široku petu i đon koji nije sklizak. Sve će vam to pomoći da što sigurnije koračate.



SAVJET: Pripazite na boje i uzorke. Prilikom biranja komada koji će vizualno produljiti figuru valja obratiti pozornost i na kombinaciju boja i uzoraka. Tome mogu pridonijeti monokromatske kombinacije poput cijelog outfita u crnoj boji, ali i uzorci kao što su prugice. Pritom samo pripazite da odaberite okomite, a ne vodoravne linije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju