Oskarovski crveni tepih jedan je od najvažnijih u kalendarskoj godini, a obično obiluje elegantnim večernjim kreacijama koje na suptilan način ističu žensku siluetu.

Prošle godine modni su se trendovi počeli mijenjati, a dame su počele pozirati u haljinama koje na odvažniji način razotkrivaju tijelo.

Predvodnica ovoga trenda je mlada glumica Zendaya, koja je 2021. godine samouvjereno koračala u Valentinovoj žutoj haljini koja je razotkrila njezin trbuh.



Ove godine privlačila je poglede na crvenom tepihu 94. po redu dodjele filmske nagrade Oscar u još jednoj odvažnoj kreaciji iz Valentina.

Glumica znanstveno-fantastičnog filma "Dina", koji je ove godine nominiran u kategoriji najboljeg filma, blistala je u srebrnoj maksi suknji i svilenoj bluzi s porubom koji je dopirao do iznad pupka.

I nije bila jedina koja se odvažila na ovaj korak. Ogoljeni trbuh, ali i visoki prorezi na haljinama mogli su se vidjeti i na drugim slavnim damama – od etiopske manekenke Liye Kebede do Halle Bailey.

Koje su sve slavne dame pomaknule modne granice na ovogodišnjim Oscarima i odjenule drske kreacije koje su istaknule ženstvene adute, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju