Često sam znao reći da bih volio da sam izumio plave traperice: najspektakularnije, najpraktičnije, najopuštenije, najnonšalantnije. Imaju izražaj, skromnost, seksualnu privlačnost, jednostavnost. Sve čemu se nadam u odjeći.

Tako je o trapericama govorio slavni dizajner Yves Saint Laurent. I istina je, kada imamo dobar par traperica, ne trebamo ulagati previše truda u stvaranje dobitne modne kombinacije. Dovoljno je nabaciti običnu bijelu majicu za izgled bez greške.

I urednice magazina Vogue obožavaju traperice. Prilikom odabira modela, smatraju, bitno je pronaći stil koji vam najbolje odgovara, a onda se pažljivo odnositi prema omiljenim trapericama jer će vas služiti godinama.

Naknadna briga je, naime, ključna za produljenje roka trajanja vaših traperica. Zamjenica urednika britanskog Voguea Sarah Harris savjetuje da traper uvijek perete okrenut na unutarnju stranu i na temperaturama koje ne prelaze 30 stupnjeva. Također, ne sušite ih u sušilici.

Slika nije dostupna Za proljeće i ljeto: 15 modela traperica koje će se nositi i po najvećim vrućinama

Ako ste u potrazi sa savršenim parom, možda vam pomognu favoriti urednica Voguea koji su nosivi godinama i tijekom svih sezona.

1. Sarah Harris

Model koji preferira ova urednica jesu klasične traperice s ravnim nogavicama. Idealan je model od plavog trapera s nedovršenim rubom. Kaže da se radi o modelu koji se slaže doslovno sa svim komadima.

2. Rosie Vogel

Rosie Vogel priznaje da je u prošlosti imala nekoliko skupih pogrešaka kada je u pitanju traper, ali na kraju uvijek dođe do sretnog rješenja. Model koji je njezina nova opsesija jesu traperice visokog struka i ravnih nogavica koje su odsječene neposredno iznad gležnjeva. Rosie dodaje da savršeno izgledaju s gotovo svakom cipelom, a ako im dodate bijelu majicu, imate dobitnu kombinaciju za ljeto.

3. Laura Ingham

Laura Ingham zaljubljena je u model traperica koji je već nekoliko sezona jako popularan. Radi se o "boyfriend" modelu koji karakterizira opušteniji kroj koji ne prati liniju tijela. Izgledaju jednako dobro u kombinaciji s tenisicama, ali i s cipelama na visoku petu.

4. Venetia Scott

Ova modna direktorica u Vogueu obožava traperice visokog struka, s nogavicama koje nisu previše "skinny", odnosno koje ne prate strogo liniju tijela, ali nisu ni previše opuštene ili vrećaste.

5. Rachel Garrahan

"Mom jeans" trenutačno su omiljene traperice urednice Rachel Garrahan, i to model u crnoj ispranoj boji. Radi se o modelu traperica koji je omiljeni izbor mnogim ženama već nekoliko godina, a savršene su i za ljetne dane kada ne želimo odjeću koja će se lijepiti za nas na visokim temperaturama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju