Jedna od mjera zaštite od koronavirusa koja se često spominje je redovito prozračivanje prostorija na prirodan način.

Nije to nikakva novost u našim životima, ali u ovoj godini možda je više nego inače bitno naglasiti važnost redovitog otvaranja prozora radi izmjene zraka.

Osim toga, Japanci su nedavno objavili kako se pokazalo da na širenje čestica veliki učinak može imati vlažnost zraka. Naime, u suhim, zatvorenim uvjetima, koji obično vladaju u domovima tijekom zimskih mjeseci, rizik zaraze je povećan.

Slika nije dostupna Borba protiv virusa: Koliko ispiranje nosa i inhalacija mogu pomoći?

Slika nije dostupna Ovlaživač zraka: Medeni jednorog koji olakšava disanje i stvara magičan ugođaj

Kada je u pitanju ovlaživanje zraka, mnogi koriste ovlaživače, uređaje koji osim što su korisni mogu biti i lijep dodatak domu.

Ovlaživači zraka kako im i samo ime sugerira, dodaju vlažnost zraku, odnosno sprječavaju njegovu suhoću koja, između ostalog, može izazvati iritaciju mnogih dijelova tijela.

Mogu biti posebn korisni za osobe koje se bore sa suhoćom kože, nosa, grla i usana.

Kod ovlaživača zraka bitno je znati pravilno ih koristiti jer pretjerano korištenje može pogoršaiti probleme s dišnim sustavom.

Čaša vode s limunom Lakše se diše: Četiri jeftine ideje koje zamjenjuju ovlaživač zraka

Kada se koriste pažljivo, ovlaživači mogu imati povoljan utjecaj na kožu i dišne putove. Međutim, imajte na umu da oni nisu lijek. Ukoliko imate bilo kakve simptome koji ne prolaze, morate se javiti liječniku.

Također, ako u domu koristite ovlaživač zraka bitno je da redovito mijenjate vodu i da ga redovito čistite. Osim toga budite oprezni kada ga koristite u blizini djece, a prije početka upotrebe obavezno pročitajte upute o korištenju.

Ako tek planirate nabavku ovlaživača, u našoj galeriji pogledajte dio ponude u trgovinama.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju