Robert Pattinson bio je zvijezda londonske premijere novoga filma u serijalu o Batmanu u režiji Matta Reevesa u kojem tumači glavnu ulogu. Na crvenom tepihu BFI IMAX-a Waterloo samouvjereno je pozirao sa svojim kolegama iz filma pred mnogobrojnim fotografima.

Za ovu prigodu Robert Pattinson odabrao je sivo odijelo od tvida njemačke modne dizajnerice Jil Sander ispod koje je provirivala crna dolčevita. I ne bi tu bilo ništa čudno, da se nije odlučio za predimenzionirani model – dva do tri broja veći od onoga što inače nosi.

Predimenzionirana odijela vratila su se u modu već prije nekoliko godina, no i dalje se češće viđaju na damama nego gospodi. Ovo ne čudi ako je poznato kako se u modi u posljednjoj dekadi uvriježilo mišljenje da su preširoki muški sakoi u predjelu ramena, prsa ili struka – loše krojena.

Ništa blaže komentare modnih stručnjake ne dobivaju niti muškarci kada se odluče za hlače predimenzioniranih nogavica.

Najbolji primjer za to je Justin Bieber koji je na prošlogodišnjoj Met Gali nosio odijelo vlastitog modnog brenda Maison Drew dok je cjelokupni styling proglašen nezgrapan i preširok.



Predimenzionirana odijela bila su veliki hit u osamdesetim i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada su također dijelili mišljenja među spolovima o njihovoj atraktivnosti, a pogotovo kada su dolazila s podstavljenim jastučićima na predjelu ramena.

Nosili su ih brojni slavni muškarci – od manekena na modnim revijama Giorgia Armanija preko Dona Johnsona u seriji "Poroci Miamija" do Erica Claptona. Što vi mislite o njima?

Jesu li predimenzionirana muška odijela atraktivan odjevni komad?

glasova:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju