Nakon što je Marylin Monroe u jednom intervjuu rekla da u krevetu nosi samo nekoliko kapljica Chanela N°5, žene diljem svijeta shvatile su to kao najbolji razlog da ga i same probaju.

Desetljećima kasnije ovaj miris jednako je popularan, a na popisu slavnih dama koje ga rado nose su Eva Mendes, Victoria Beckham, Jessica Alba, Celine Dion, Claudia Schiffer...

Za proizvodnju ovog mirisa potrebna je čak jedna tona cvijeća, a među njima prevladava ylang-ylang s Madagaskara i Mayotte, majska ruža koja cvate svega tri tjedna godišnje i jasmin iz Grassa. Zbog činjenice da niti jedna nota ne prevladava, svaka žena koja ga koristi drugačije govori o ovom mirisu.

U svakom slučaju, parfem koji osoba nosi, bio on Chanel N°5 ili neki drugi, puno govori o njoj. Parfem ženama često postane i zaštitni znak, a svoje omiljene mirise imaju i slavne dame. Neke od njih u intervjuima su otkrile svoje mirisne favorite, a mi smo u našoj galeriji izdvojili neke od mirisa koje najveće svjetske zvijezde vole više od ostalih. Zaključak je da su se na popisu našli mirisi koje rado nose i Hrvatice.

Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Jesenski favoriti: Parfemi koje obožavamo čim stignu hladniji dani

Iako je Meghan Markle, nakon što je postala vojvotkinja, postala puno tajnovitija kada je u pitanju njezina kozmetika, u ranijim intervjuima otkrila je da obožava mirise i da je spremna vratiti se kući ako ga zaboravi nanijeti. Kao jedan od najdražih izdvojila je miris Jo Malone - Wild Bluebell.

Adele je svojedobno rekla da je ostala vjerna svojem omiljenom parfemu još iz tinejdžerskih dana. Radi se o Diorovu klasiku, parfemu Hypnotic Poison.

Emma Stone toliko voli Chanelov parfem Gardenia da nekoliko kapljica poprska prije spavanja kako bi lakše zaspala, a samo je jedna od mnogih dama koja voli ovaj nježni miris u kojem su spojeni svijet naranče, gardenije i tuberoze.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Kate Bosworth vjerna je obožavateljica mirisa Gypsy Water kuće Byredo. U jednom intervjuu objasnila je da se radi o mirisu koji je istovremeno lijep, kompleksan, seksi i nevin.

Sada zavirite u našu galeriju i otkrijte koje mirise vole i druge slavne dame.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju