Osim što lijepo mirišu, parfemi u nama izazivaju razne emocije, u trenu nas vode na neke čudesne lokacije, čine nas sretnima...

Neki parfemi idu i korak dalje pa u nama izazivaju osjećaj toplog zagrljaja, kada ih stavimo osjećamo se kao da smo se našli u najljepšem i najtoplijem stisku nečijih ruku.

Današnji kišni koji traži baš takve zagrljaje i ležanje pod dekicom, odlučili smo iskoristiti kao povod da izvojimo parfeme koji mirišu poput najtoplijeg zagrljaja.

By the Fireplace - Maison Martin Margiela

Ovaj drvenasti miris za žene i muškarce predstavljen je 2015. godine, a iza njega stoji Marie Salamagne. Gornje note čine klinčnići, ružičasti papr i cvijet naranče, u sredini su kesten i smreka dok bazu čine vanilija, peru balzam i kašmeran. U ovoj bočici je, prema riječima obožavatelja mirisa, savršeno uhvaćeno zimsko raspoloženje.

Samo jedno špricanje dovoljno je da u mislima preselite u ušuškano zimsko jutro, te da osjetite ono isto zadovoljstvo koje osjećamo kada zimu promatramo iz sigurnosti vlastitog doma.

Les Exclusifs de Chanel Jersey - Chanel

Miris iza kojeg stoji Jacques Polge spaja ženstevnu lavandu s bourbon vanilijom u kremastom akordu pojačanom notama bijelog mošusa. Ovo je miris života i radosti, a njegove obožavateljice kažu i da se radi o prekrasnom, ugodnom mirisu kojeg krase suptilnost i sofisticiranost kakve samo Chanel može postići.

Slika nije dostupna Zabavni kviz: 15 pitanja na koje znaju odgovoriti prave ljubiteljice parfema

Radi se o mirisu koji se obožava, posebno ako ste ljubitelj "mekih", i ugodnih parfema.

Terre de Lumière - L'Occitane en Provence

Ovaj gurmansko-aromatični miris kombinira ambretu, lavandu i badem, a njegovi obožavatelji posebno ga vole u hladnijem dijelu godine. Opisuju kao kao vrlo ženstven i umirujući miris stvoren posebno za dnevne prigode. Mnogi ga uspoređuju s još jednim mirisom na ovom popisu - Mon Guerlainom.

Tobacco Vanille - Tom Ford

Ovo pravo umjetničko djelo u bočici namijenjeno je muškarcima i ženama, a jedna od glavnih karakteristika mu je raskošna i topla vanilija.

Gornje note čine list duhana i začini, srednje note su vanilija, kakao, mahune tonke i cvijet duhana dok su bazne note sušeno voće i drvene note.

Slika nije dostupna Izabrani najbolji parfemi u 2021. godini, ali i najbolji ženski parfem svih vremena

Obožavatelji kažu da je ovo jedan od onih mirisa za kojim se okreću glave, a posebno je omiljen u zimskim mjesecima kada kombinacija vanilije i duhana traje vječno.

Mon Guerlain - Guerlain

Javnosti je predstavljen 2017. godine i otada ima svoje vjerne obožavatelje. Gornje note mirisa čine lavanda i bergamot, u sredini su iris, jasmin, sambac i ruža, dok je u bazi tahićanska vanilija zajedno s kumarinom, australskog sandalovinom, sladićem, benzoinom i pačulijem.

Miris je ovo za kojeg žene kažu da im stvara osjećaj mira i sreće pa ne čudi da bi mnoge od njih da mogu odabrati samo jedan miris do kraja života, birale ovaj, kako kažu, topli i pahuljasti parfem.

Thé Noir 29 Eau de Parfum -  Le Labo

Ovaj aromatični miris za muškarce i žene predstavljen je 2015. godine. Gornje note su smokva, lovorov list i bergamot, u sredini su cedar, vetiver i mošus, dok su u bazi duhan i sijeno.

Slika nije dostupna 10 najljepših parfemskih bočica koje ne želimo baciti

Miris se senzualan, ima toplinu, a oni koji ga obožavaju kažu da u njemu ima nešto utješno i ugodno zbog čega nam se čini i kao savršen odabir za ovu listu.

Hypnotic Poison - Dior

Pjevačica Adele rekla je svojedobno da je i danas vjerna omiljenom parfemu iz tinejdžerskih dana. Radi se o Diorovom Hypnotic Poisonu koji ima vojsku obožavatelja još od pojavljivanja 1998. godine. U bočici ovog orijentalnog mirisa spojili su se, između ostalog, vanilina, badem, sandalovina i mošus.

Jedna od recenzija ovog mirisa najbolje opisuje njegovu moć. Jedna djevojka objasnila je kako još uvijek pamti trenutak u kojem joj je dečkova mama preko ramena stavila šal na kojem su bili tragovi Hypnotic Poisona. Od tog trenutka znala je da se radi o savršenom mirisi za hladno vrijeme koji grije i stvara osjećaj ugode.

Nuit - Zara

Kreatori ovaj miris opisuju kao topao, utješan i snažan. Ovaj čarobni miris predstavlja se voćnim notama bergamota i breskve, za kojim slijedi elegantan buket perunika i đurđica. Cvjetne i voćne note obavijene su drvenasto-mošusnom pozadinom. Tu je i nezaboravan mirisni trag s bogatim i toplim notama jantara i vanilije.

Dame koje ga vole opisuju ga toplim, ugodnim, ženstvenim i utješnim. Radi se o mirisu koji je, između ostalog, mamac za komplimente koji popravljaju raspoloženje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju