Ne možemo se zasititi preslatkih životinjica koje osvajaju društvene mreže, a najnovija zvijezda Instagrama je ježić Darwin koji zna uživati u životu – i pritom izgleda potpuno neodoljivo.

Sićušni ježić itekako se zna zabavljati pa se tako Darwina može vidjeti i kako sjedi u foteljici odjeven poput rock-zvijezde dok drži gitaru. Na drugoj pak fotografiji izgleda totalno kul s pilotskom kapom i retro sunčanim naočalama, a njegove pratitelje na Instagramu oduševila je i fotografija na kojoj sjedi na minijaturnom madracu na napuhavanje u obliku krafne i gušta u bazenu.

Rosie Ablewhite iz Velike Britanije udomila je Darwina, afričkog patuljastog ježa, u studenom 2018. godine. Očarana njegovom slatkoćom, poželjela je i drugima pokazati kakvog premedenog kućnog ljubimca ima te je odlučila objavljivati njegove fotografije na Instagramu.

Kako bi na fotografijama izgledao što medenije, Rosie Darwina odijeva u odjećicu koju 32-godišnja umjetnica šiva sama ili je dobije od Darwinovih obožavatelja. Pikava kuglica dugačka 15 centimetara i teška oko 340 grama osvojila je srca ljudi diljem svijeta, a svaka nova Darwinova fotografija mami osmijeh i budi još veće simpatije prema tom sitnom biću.

Slika nije dostupna Može li slađe? Poslušajte medenog korgija kako neodoljivo zavija dok jede

Slika nije dostupna Vombat Millie: Jeste li ikada vidjeli nekoga da ovako slatko jede batat?

Darwin sada ima dvije godine, a ta vrsta ježa može živjeti do tri godine u divljini, no poznati su slučajevi u kojima su afrički patuljasti ježevi u zatočeništvu doživjeli i deset godina.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju