Pedro Soltz i njegova mentorica Valentina Walme jedan su od parova showa "Ples sa zvijezdama", koji se prikazuje na Novoj TV. Već nakon prve emisije uživo bilo je jasno da Pedro i Valentina imaju izvrsnu kemiju, a žiri ih je proglasio i savršenim parom. No, Pedro ne skriva da mu je ples nešto potpuno strano iako dolazi iz Brazila, zemlje plesa i ritma.

Iznenadio sam samog sebe u momentu kada sam shvatio da zapravo mogu izvesti nemoguće, a to je odraditi profesionalne plesne pokrete i koreografije. Sudjelovanje u 'Plesu sa zvijezdama' je moja pobjeda nad samim sobom i totalni izlazak iz moje zone komfora. Sretan sam da je žiri prepoznao Valentinin i moj trud i da su pohvalili naš ples, kaže nam Pedro Soltz te otkriva u čemu je tajna da je tako uspješno svladao strastveni paso doble, a nakon njega i vruću sambu.

Tajna su sati i sati treninga, znoja i suza.

Brazilski model i nositelj titule "Sexiest International Man of 2013" prema izboru popularne američke internetske stranice priznaje da mu se dojmovi i nakon dvije emisije još uvijek sliježu.

Jednostavno sam oduševljen količinom pozitivne energije koja proizlazi iz svega ovog. Drago mi je da u ovim nekim vremenima u kojima ima dosta tragedije i tužnih životnih priča postoji ovakav show koji barem na trenutak može napraviti da se gledatelji pred malim ekranima nasmiju i zabave, ističe Pedro, kojem su supruga Iris i kći Lara najveća podrška, ali i najveća kritika.

Supruga Iris znala je da imam ritma, ali je apsolutno iznenađena koliko je moja plesna partnerica Tina uspjela postići da moj ples izgleda profesionalno. Lari je pak bilo jako bitno da je ne osramotim pred prijateljima iz škole. No, priznala mi je kako me u njenoj školi zovu 'plesna legenda', pa je onda sretna i ponosna, govori. Tijekom proba, nastavlja, najteže mu je svladati taj sami početak uvježbavanja novog plesa.

Učenje plesa je kao da učite ponovno hodati i uz to morate pamtiti i koreografiju. Tako da je ovo stvarno puno teže nego što sam mislio. A najlakši dio je definitivno druženje s divnim ljudima koji sudjeluju u showu. Svi su jako posebni i pozitivni. Upravo ti ljudi dižu ovaj cijeli projekt u jednu posebnu dimenziju i čine sve još dodatno zabavnijim, ističe natjecatelj "Plesa sa zvijezdama", koji se prikazuje na Novoj TV. S partnericom i mentoricom Valentinom Walme, otkriva, kliknuo je na prvu. Oboje su perfekcionisti u svemu što rade, što je vrlo važno u takvom showu.

Ne dopuštamo si odmor dok svaki korak nije savršeno izveden. Tek sad vidim što znači kada nekome moraš biti mentor i učitelj. Stvarno svaka čast svakoj plesnoj mentorici i mentoru koji nas apsolutne početnike moraju naučiti praktički hodati ispočetka, poručuje zgodni Brazilac koji se sa suprugom Iris, koju je upoznao dok su oboje radili u Italiji, skrasio u Hrvatskoj. Brazilci su poznati kao temperamentan i strastven narod, a Pedro smatra da su dosta slični Hrvatima, pogotovo u tom karakternom smislu.

No, ipak, mi Brazilci smo posebni po tome što idemo u ekstreme kad su u pitanju emocije. Kada smo sretni, onda smo stvarno sretni i svi oko nas moraju biti sretni, no kada smo tužni ili ljuti, onda će isto tako svi to primijetiti, dodaje.

Slika nije dostupna Franka Batelić: Fantastična kombinacija koja zavarava na prvi pogled

Domenica Žuvela Divna Domenica: Efektne traperice kakve rijetko viđamo na zagrebačkoj špici

Mnoge gledateljice "Plesa sa zvijezdama" primijetile su da je Pedro Soltz vrlo naočit i šarmantan muškarac, a on nam otkriva koje su po njemu najvažnije kvalitete koje muškarac mora imati.

Mislim da je to više pitanje za neku žensku osobu, ali uvjeren sam kako su te neke ljudske osobine, kao što je povjerenje, sigurnost i ljubav, bitne jednako i ženama i muškarcima.

Pedro je u sretnom braku s manekenkom i voditeljicom Iris Cekuš, koju je upoznao 2010. godine u Milanu, a otkrio nam je i čime ju je osvojio kada su se tek upoznali.

Iris i ja dijelimo neku posebnu energiju koja nas je privukla na prvi pogled. I od tog prvog trenutka znali smo da je to to, kaže natjecatelj showa "Ples sa zvijezdama".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju